УКР РУС

Кваліфікація Ліги Європи: "хет-трик" Дебелка вивів Ригу в плей-офф, Григорчук знову тріумфував, Зоря дізналася суперника

16 серпня 2019 Читать на русском

У четвер відбулися матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Свого наступного суперника в турнірі, зокрема, дізналася луганська Зоря.

Ліга Європи, 3-й кваліфікаційний раунд, матчі-відповіді

ГІК – Рига – 2:2 (перший поєдинок – 1:1)

Голи: П. Форселл, 5, Дебелко, 69 (автогол) – Дебелко, 62, 80

Нереалізований пенальті: Рафінья, 5 (ГІК)

Динамо Тбілісі – Фейєнорд – 1:1 (0:4)

Голи: Шенгелія, 52 – Боттегін, 57

Спартак Москва – Тун – 2:1 (3:2)

Голи: Понсе, 52, Шюррле, 58 – Гларнер, 7

БАТЕ – Сараєво – 0:0 (2:1)

Шахтар Солігорськ – Торіно – 1:1 (0:5)

Голи: Януш, 90+1 (пенальті) – Дзадза, 80

Бней-Єгуда – Нефтчі – 2:1 (2:2)

Голи: Ян, 15, Тамбі, 66 – Махмудов, 90+3 (пенальті)

Валлетта – Астана – 0:4 (1:5)

Голи: Муртазаєв, 25, 68, Томасов, 37, 89

Гент – АЕК Ларнака – 2:0 (1:1)

Голи: Депуатр, 65, Девід, 90+3, 90+6

Вулверхемптон – Пюнік – 4:0 (4:0)

Голи: Нету, 54, Гіббз-Вайт, 58, Вінагре, 64, Жота, 87

Рейнджерс – Мітьюлланд – 3:1 (4:2)

Голи: Морелос, 14, 49, Оджо, 39 – Евандер, 72

Еспаньйол – Люцерн – 3:0 (3:0)

Голи: Ву, 3, Кампусано, 23, 38

Ліга Європи, кваліфікація: Віторія без Бондаренка познущалася над Вентспілсом Сергійчука, Легія пройшла Атромітос

Чемпіон Латвії несподівано зумів добитися потрібного результату в Гельсінкі. Рига пропустила першою на старті поєдинку, але в другому таймі українець Роман Дебелко забив фінам двічі й допоміг балтійцям вийти до наступного етапу кваліфікації.Не завадив цьому навіть забитий м'яч екс-форварда Карпат у власні ворота. Через більшу кількість голів на виїзді далі йдуть рижани.

Тбіліське Динамо, за яке більшу частину матчу відіграв українець Михайло Шишка, втримало домашню нічию із Фейєнордом. На гол грузина Левана Шенгелії роттердамці відповіли влучним ударом Боттегіна після подачі кутового. Ця нічия, однак, нічого не означає – у першому матчі Фейє розтрощив "динамівців" із рахунком 4:0.

Сподівання на підсумковий успіх мав швейцарський Тун. Штефан Гларнер забив Спартаку класним ударом у дев'ятку вже на 7-й хвилині поєдинку, та на старті другого тайму москвичі забили двічі. Спочатку Есекієль Понсе добре зіграв на добиванні, а потім чемпіон світу-2014 Андре Шюррле замкнув простріл Мірзова з лівого флангу.

Два представники Білорусі звели свої матчі до нічиїх. Та якщо БАТЕ "нулів" удома вистачило для того, щоб пройти Сараєво, то солігорський Шахтар без українців (Прийма та Татарков не потрапили до заявки), хоч і вирвав нічию з Торіно на останніх хвилинах, але не мав шансів ще після виїзних 0:5.

Вихованець київського Динамо Кирило Петров відіграв увесь матч за бакинський Нефтчі, але не допоміг азербайджанському гранду здолати Бней-Єгуду. Ізраїльтяни повели 2:0 на 66-й хвилині після голів Яна і Тамбі, але Махмудов скоротив відрив у рахунку з пенальті занадто пізно, щоб гості могли сподіватися хоча б на овертайм.

Дубль Романа Муртазаєва та два м'ячі Маріна Томасова дозволили Астані під керівництвом Романа Григорчука знову перемогти Валлетту. Підопічні українського тренера розгромили мальтійців і на виїзді й тепер у плей-офф кваліфікації зіграють проти БАТЕ.

Бельгійський Гент із Ігорем Пластуном і Романом Яремчуком у старті мінімально здолав кіпрський АЕК на власному полі. На 65-й хвилині перший м'яч у зустрічі забив Лоран Депуатр, а в доданий арбітром час Девід Джонатан встиг оформити дубль за "буйволів".

Англійський Вулверхемптон навіть другим складом зумів розгромити вдома Пюнік, за який 75 хвилин відіграв Сергій Шевчук. Щоправда, всі свої м'ячі "вовки" провели вже в другому таймі. Забивали Нету, Гіббз-Вайт, Вінагре та Жота.

Знову багато голів уболівальникам подарували Рейнджерс і Мітьюлланд. Альфредо Морелос, яким колись активно цікавилося київське Динамо, двічі забив після передач Оджо. Забив і сам Шей, а гол Евандера лише підсолодив гостям гіркоту поразки від команди Стівена Джеррарда. На останні 8 хвилин у складі норвезького клубу вийшов Артем Довбик.

Еспаньйол знову розгромив Люцерн і стане суперником луганської Зорі в плей-офф кваліфікації. Лі Ву відкрив уже на 3-й хвилині, коли головою класно замкнув подачу зліва. А потім ще до перерви два м'ячі провів Віктор Кампусано – спочатку він пробив із-під захисника в дальній кут, а пізніше переграв кіпера в дуелі віч-на-віч.

Усі результати ігрового дня можна переглянути в матч-центрі