УКР РУС

Кубок Італії: Інтер дотиснув Фіорентину, Наполі перестріляв Емполі, дебютант врятував Ювентус від ганьби проти Дженоа

14 січня 2021 Читать на русском

Ще три поєдинки 1/8 фіналу Кубка Італії відбулися в середу. Звіт матчів читайте на "Футбол 24".

Італія, Кубок Італії, 1/8 фіналу

Фіорентина – Інтер – 1:2 (додатковий час)

Голи: Куаме, 57 – Відаль, 40 (пенальті), Лукаку, 119

Наполі – Емполі – 3:2

Голи: Ді Лоренцо, 18, Лосано, 38, Петанья, 77 – Байрамі, 33, 68

Ювентус – Дженоа – 3:2 (додатковий час)

Голи: Кулусевскі, 2, Мората, 23, Рафія, 104 – Чиборра, 28, Меледжоні, 74

Мілан у серії пенальті переграв Торіно та вийшов до чвертьфіналу Кубка Італії

Антоніо Конте зрівняв шанси суперників на Артеміо Франкі, виставивши проти "фіалок" напіврезервний склад Інтера. Та навіть виконавці "нерадзуррі" з браком ігрової практики в першій половині виглядали краще за флорентійців. Зрештою, під завісу тайму міланці зуміли відкрити рахунок. Це Артуро Відаль упевнено реалізував одинадцятиметровий за фол Террачано проти Санчеса. Фіорентина, однак, вирівняла гру після перерви, а на 57-й хвилині відновила статус-кво: у затяжній атаці "фіалок" м'яч відскочив на лінію штрафного, там його підхопив Крістіан Куаме й другим дотиком потужно спрямував у праву дев'ятку – 1:1. А коли здавалося, що серії пенальті не уникнути, то переможний гол організували зірки Інтера: Барелла подав із правого флангу, а Ромелу Лукаку головою пробив під перекладину.

Наполі вже на 18-й хвилині протистояння з Емполі дав старт гольовій феєрії. Лосано прорвався флангом і навісив до центру штрафного, звідки Джованні Ді Лоренцо головою за дивною траєкторією пробив у дев'ятку. "Сині", однак, відігралися вже за 15 хвилин. Недім Байрамі ввійшов до карної зони неаполітанців і розкішно поклав у дальній кут – Мерет був безсилим. Наполі завдяки зусиллям Лосано відновив перевагу в один м'яч ще до перерви: Ірвінг обікрав оборонця на підступах до штрафного майданчика й миттєво класно пробив над воротарем – 2:1! Щоправда, в другому таймі Емполі відігрався знову, коли швейцарець Байрамі отримав пас із флангу й від стійки забив дальнім ударом. Проте, останнє слово було за підопічними Дженнаро Гаттузо. На 77-й хвилині Андреа Петанья заштовхав м'яч у хаосі після подачі кутового.

"Стара синьйора" збиралася здолати Дженоа малою кров'ю. До середини першої половини цей план виглядав фактично реалізованим: на 2-й хвилині Деян Кулусевскі реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером, а на 23-й вивів на побачення з Палеарі Морату – Альваро був точним. Та "грифони" почали шлях до камбеку вже за п'ять хвилин, коли Леннарт Чиборра головою замкнув фланговий навіс. А за чверть години до кінця основного часу Філіппо Меледжоні класним пострілом у дев'ятку з-за меж штрафного перевів гру в екстра-тайм. Там дебютант туринців Хамза Рафія вирвав для Ювентуса перемогу, проштовхнувши з другої спроби м'яч у ворота генуезців.

Тепер у рамках 1/4 фіналу "нерадзуррі" поміряються силами з кузенами з Мілана. Натомість Наполі зустрінеться із переможцем дуелі між Ромою і Спецією. Наступний суперник Юве визначиться у протистоянні СПАЛа та Сассуоло.

"Мене надихнув серіал Вікінги": грав зі скандальним українцем, стає головною бородою Італії, але не злякав Маліновського