УКР РУС

Кубок Африки: Марокко й Габон розписали яскраву нічию, історичні гол та перемога Комор з вильотом Гани

18 січня 2022 Читать на русском

Збірні квартету С вже завершили свої виступи на груповому етапі Кубка Африки.

Кубок африканських націй, 3-й тур

Габон – Марокко – 2:2

Голи: Аллевіна, 12, Агерд, 81 (аг) – Буфаль, 73 (пен), Хакімі, 84

Гана – Комори – 2:3

Голи: Боак'є, 64, Джіку, 77 – Фарду Бен, 4, Могні, 62, 85

Вилучення: Айю, 25 (Гана, пряма червона)

Габон та Марокко були лідерами квартету С і зустрічались між собою. Рахунок у зустрічі відкрив Аллевіна, але вже по перерві Буфаль зрівняв ситуацію на табло з пенальті. Габону допоміг автоголи Агерди, але Хакімі повів команду за собою й вирвав нічию.

Гвінея програла історичний матч КАН з шедевром хавбека Ліверпуля, але разом зі Сенегалом вийшла в плей-офф

Комори грали із Ганою, вирішуючи, хто посяде третю сходинку. Острів'ян, які не відзначились жодним голом за перші два поєдинки, вважали аутсайдерами, але саме вони забили вже на старті першого (їхній дебютний гол в історії на КАН) і другого таймів. Ситуацію Гани погіршило вилучення Айю за гру проти воротаря.

Втім, команда забила двічі й зрівняла ситуацію на табло за 13 хвилин до фінального свистка. Але Комори завдяки голу Могні вирвали перемогу.

За підсумками трьох турів Марокко та Габон вийшли у плей-офф Кубка Африки, Коморські острови поки в режимі очікування, адже найкращі треті команди теж можуть грати в 1/8 фіналу, а Гана повертається додому.

Кубок Африки перетворили у вселенське зло – Європа має проявити грам поваги, а Україна може підтримати хлопців Вернидуба