УКР РУС

Кротоне – Аталанта: Маліновський у ролі Мессі на 9 балів – шоу українця, нова позиція і сигнал на Ліверпуль

31 жовтня 2020 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Аталанта обіграла Кротоне (2:1) на виїзді у 6 турі чемпіонату Італії. Рахунок та огляд матчу читайте на "Футбол 24". Маліновський оформив асист, відігравши 89 хвилин.

Матч, як і онлайн-трансляція Кротоне – Аталанта, стартував о 16:00. "Богиня" гостює в абсолютно найгіршої команди старту сезону. Чи може бути кращий сценарій, щоб перервати серію з двох поразок? В історії протистояння "акули" перемагали лише 1 раз з 8. Уже за перші 8 хвилини Мурієль змарнував 2 супермоменти. Спочатку центральний захисник Толої вивів його під кутом на побачення з голкіпером – повз ворота, це ще можна зрозуміти. А потім Маліновський, який вперше за місяць вийшов у стартовому складі Аталанти, блискуче розрізав лінії і вивів колумбійця на самотнього Кордаза по центру – сейв останнього. Між цими моментами втиснувся розкішний прохід захисника збірної Польщі Реци. Дальній постріл просвистів поруч зі стійкою.

Кротоне – Аталанта: онлайн-трансляція матчу Серії А – Маліновський в основі вперше за 6 ігор

Хавбек збірної України ще пару разів підходив під гострі передачі, тож не дивного, що саме наш №18 віддав гольовий пас. Чергова передача за спини захисникам, і тут уже Мурієль спокійно розібрався. На 28-й сам Маліновський розхитав захисників, але мінімально схибив. Фройлер легко перехопив м'яч і віддав на Мурієля – дубль колумбійського резервіста. Кротоне відповів голом, який став наслідком подарунку оборони бергамасків, яка банально розступилася перед екс-форвардом збірної Нігерії Сімі. Маліновський ще кілька разів загострював ситуацію фінтами і зрячими передачами.

Асист Маліновського у відеоогляді матчу Кротоне – Аталанта

Кротоне – Аталанта: Маліновський віддав гольовий пас – дивіться відео

У підсумку Руслан за 1 тайм мінімально поступається оцінкою лише Мурієлю. Українець, який грає на дещо незвичній позиції правого інсайда, створив 3 моменти і виграв 5 єдиноборств із 7, двічі обігрував суперників на дриблінгу. На старті другої половини Сімі вибігав сам на сам зі Спортьєлло, але і в офсайд забрався, і пробити забув. Маліновський знову відповів гострим пасом. Цього разу Руслан вивів на чисту ударну позицію Сапату, який у перерві замінив Мурієля. Дуван забарився з рішенням і його встигли заблокувати. Відзначимо, що із тріо атаки лише українець зберіг місце у складі після перерви.

Цікавим є і той факт, що обидва свої асисти за перший місяць Серії А 2020/21 вихованець Шахтаря зробив у тих єдиних матчах, в яких виходив у старті. Схоже, це означає, що в найближчій грі Ліги чемпіонів проти Ліверпуля Гасперіні не дуже розраховує на українського футболіста, якому знову дістанеться максимум 20 хвилин. Жуніор Мессіас не став Месією для Кротоне після чергової помилки оборонців на лівому фланзі Аталанти. Форвард обіграв голкіпера, той легенько обійняв його, після чого Фройлер встиг, немов ключкою у хокеї вигребти снаряд з-під гравця, перед яким уже вималювалися порожні ворота.

А ось тут уже Маліновський підвів. Ілічіч вивів Руслана віч-на-віч з Кардазом. Екс-гравець Зорі вирішив пробивати на силу і прогадав – не зумів прошити стійкого голкіпера. Невтомний українець знову і знову знаходить партнерів у вигідних позиціях в межах штрафного. Сапата вдруге не реалізував пас Маліновського. Не минуло й хвилини, як ми побачили дубль 2. Цього разу Руслан навісив а Дуван головою не влучив з кількох метрів. Ех, цілком міг півзахисник збірної України оформити 3-4 асисти за цей матч – підводять дещо виснажені гонкою на 2 фронти партнери.

І ще раз просто неймовірна ситуація. Сапата змарнував 4-й пас від Маліновського. Руслан створив 3 стовідсоткові моменти плюс асист: феноменальні 9 балів і звання гравця матчу від кількох статистичних порталів. На 89 хвилині він поступився місцем на полі 23-річному дебютантові Пессіні, який прийшов з Верони. Натомість російський новачок Олексій Міранчук так і залишається на лаві запасних, чекаючи бодай одного виходу на заміну в чемпіонаті Італії.

Маліновський – Містер 9 балів у дивовижному матчі

Рідко коли людина робить лише 1 гольовий пас, а партнери втрачають ще 3, які класифікують як супершанс. Руслан відіграв дуже енергозатратний і натхненний матч, в якому і сам примудрився втратити момент. Українець відіграв на кількох позиціях. Найчастіше його можна було помітити на місці... правого форварда. Та після виходу Ілічіча і Сапати Маліновський уже частіше закривав більш звичний лівий фланг атаки. Ну, а місцями його вже тягнуло в центр. Поки екс-лідер Зорі двоївся і троївся, партнери тринькали моменти (крім двох забитих, ще 5 стовідсоткових). Такими темпами навіть дивно, що Аталанта не втратила перемогу.

Це трохи нагадувало Мессі в його найкращій формі. Португальський статистичний портал Goalpoint нагородив Руслана найвищим балом на вихідних (9.2). "Принаймні, поки свій матч не проведе Мессі". Лише центрфорварди Сапата (10) та Мурієль (8) частіше за Маліновського (6) контактували з м'ячем у штрафному. Другий за кількістю ключових пасів Ілічіч (2) і близько не стоїть поруч з героєм вікенду (7 передач під удар). Крім надзвичайно продуктивної роботи на атаку, українець став ще й другим за виграними єдиноборствами (9 з 13).

Словом усе ідеально, якби не відверто слабкий рівень суперника і найближчі індивідуальні перспективи. Уже в ЛЧ Маліновський має повернутися на лаву запасних. Хоча його виходи у старті незмінно завершуються асистами і перемогами, Руслан лише 4-5 вибір на 3 позиції в атаці проти Ліверпуля, як було і проти інших команд в єврокубках. Позиції Гомеса, Сапати та Ілічіча незламні. Десь поруч Мурієль, а вже за ними українець. Це насправді ні не добре, ні не погано. Руслан залишається надважливим елементом ротації, який здатен вийти після місяця в запасі, щоб вирішити долю матчу так, ніби він весь сезон у тонусі гравця основи.