УКР РУС

Перша ліга: Оболонь здолала Ниву і продовжила перегони за лідерами, Кривбас переміг Волинь та повернувся на 2 сходинку

6 жовтня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Криворіжці на власному полі переграли лучан, а Кремінь розійшовся миром з Прикарпаттям. Звіт про поєдинки середи у Першій лізі читайте на "Футбол 24".

Україна, Перша ліга, 12-й тур

Кремінь – Прикарпаття – 1:1

Голи: Мурашов, 65 – Воробчак, 32

Кривбас – Волинь – 2:1

Голи: Щедрий, 25, Гонсалвеш, 45 – Кобзар, 61

Нива Т – Оболонь – 0:1

Гол: Слободян, 57

Олександр Бабич у своєму дебютному матчі на чолі Кривбаса здобув три очки у поєдинку з Волинню. В середині першого тайму криворіжці продемонстрували чудову взаємодію, розігравши комбанацію правим флангом. Татарков за межами штрафного віддав на Вагнера і бразилець в дотик п'ятою повернув сферу назад Микиті. Той впіймав м'яч на самісінькій лінії і під тиском захисників спромігся навісити у воротарський майданчик. Кіпер лучан махнув рукою повз м'яч і Артем Щедрий сповна скористався таким подарунком.

Гравець Кременя святкував пропущений гол у свої ворота: курйоз дня із Першої ліги

На останній хвилині першого тайму захисники "хрестоносців" загрались поблизу власного штрафного і замість того, аби вибити подалі, почали перепасовуватися. Одну з передач перехопив Хобленко і віддав на Вагнера на дальню штангу. Оборонець у падінні перервав політ м'яча, але круглий відскочив до Дебелка, Роман повернув на Вагнера і той подвоїв рахунок у матчі.

По перерві Богдан Кобзар вдало зіграв на добиванні після пострілу гравця лучан і відновив інтригу у матчі. Зрештою, поєдинок так і завершився перемогою криворіжців. Звитяга дозволила Кривбасу набрати 24 очки і повернутись на другу сходинку турнірної таблиці, Волинь з 13-ма балами – десята.

У ще одному матчі Кремінь та Прикарпаття поділили очки. Гості забили першими – Назарій Воробчак з меж штрафного розстріляв кіпера ударом у ближній. Кремінь відповів по перерві – влучний удар у свій актив записав Мурашов, переправивши м'яч у сітку з кількох метрів. Прикарпаття з 15-ма очками розмістилося на 8-й сходинці. Кремінь, маючи на 2 пункти менше, поки що 11-й.

Тернопільська Нива, яка досі залишається без головного тренера, на власному полі поступилась Оболоні. Долю матчу вирішив єдиний гол, забитий з пенальті. В середині другого тайму форвард "броварів" Олександр Батальський отримав закидання у штрафний майданчик господарів. Андрій Зінь програв боротьбу своєму візаві і змушений був фолити. Як наслідок, арбітр вказав на позначку і Олег Слободян розвів по кутах сферу і кіпера тернополян. Перемога принесла Оболоні 21 очко і четверту сходинку турнірної таблиці, Нива з 15-ма пунктами – восьма.

Олімпік обіграв Краматорськ і увірвався у топ-5 Першої ліги, видавши класну переможну серію