УКР РУС

Аталанта у боротьбі за єврокубки наздогнала Мілан, обійшовши Рому, Кремонезе фактично оформив виліт у Серію В

20 травня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 36-му турі чемпіонату Італії відбулось декілька матів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 36-й тур

Кремонезе – Болонья – 1:5

Голи: Чофані, 90+1 – Арнаутовіч, 14, Фергюсон, 27, Пош, 45+1, Орсоліні, 63, Сансоне, 81

Вилучення: Орсоліні, 73 (Болонья, друга жовта картка)

Аталанта – Верона – 3:1

Голи: Дзаппакоста, 22, Пашаліч, 54, Хьойлунд, 62 – Лазовіч, 11

Легенда Серії А вдруге оголосив про завершення кар'єри – перетнувся з Шевченком, грав у Росії і попрощався голом

У першому матчі дня Кремонезе приймав Болонью. Господарі продовжували вести відчайдушну боротьбу за виживання, тож "червоно-сині", які вже вирішили всі завдання у поточному сезоні, видавались хорошим суперником, аби поповнити очкову базу. Однак, не так сталось, як гадалось: підопічні Тьягу Мотти буквало розчавили суперника, забивши три сухі голи ще у першому таймі.

По перерві ще один м'яч поставив масну крапку на шансах Кремонезе зачепитись за збереження прописки. До слова, з 73-ї хвилини господарі грали у більшості – за підніжку Орсоліні отримав другу жовту. Чисельна більшість вже у доданий час дозволила "тиграм" забити гол престижу, однак до цього вони пропустили уп'яте.

Команда з 24-ма пунктами за два тури до фінішу йде передостанньою. До рятівної сімнадцятої сходинки 6 пуктів, але навряд чи Верона і Спеція (головні конкуренти на пониження у класі) в останніх трьох поєдинках не наберуть бодай один бал.

Аталанта на своєму полі здолала Верону. Гостям, які висять на волосині від вильоту, відступати було нікуди і Лазовіч на 11-й хвилині запалив надію у серцях вболівальників "мастифів". Однак, в середині тайму бергамаски зрівняли, а по перерві забили ще двічі.

Як наслідок, підопічні Гасперіні піднялись на шосту сходинку, потіснивши Рому, і зрівнялись за очками з Міланом (згадані команди свої поєдинки ще не проводили). Верона ж з 30-ма пунктами опустилась у зону вильоту.

Монца дотисла Сассуоло у битві безтурботних середняків – клуб Берлусконі продовжив суперсерію