УКР РУС

"Краще програв би фінал з Гвардіолою": Де Дзербі не подобається стиль, який зробив тріумфаторами Конте і Тухеля

3 червня 2021 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі висловився про стереотипні уявлення про хороший футбол.

"Я ще не зрозумів, що таке грати добре. Можливо, ви поясните? Мені здається, це означає бути організованими і створювати умови для гравців, щоб вони демонстрували максимум. Але є багато нюансів.

Де Дзербі пояснив мотиви свого приходу в Шахтар – довелось відмовити клубу Серії А

Коли говорять про баланс, в Італії під цим мають на увазі якісну гру в обороні. Якщо команда жодного разу не вдарила по воротах, але не пропустила контратаки – у неї є баланс. А якщо вона багато створює, але дає супернику створювати моменти, то у неї немає балансу. Що ж...

Успіхи німецьких тренерів не випадкові. Їхній футбол з точки зору тактики та ігрових принципів перевершує наш. Ми, італійці, можемо знати, як краще читати ігри, ми більше стратеги.

Челсі та Інтер досягли успіху, роблячи ставку на оборону – це ключ? Коли тренер щось пропонує, він це робить, тому що вивчив ефективність цього методу, тому що такий стиль гри втілює його ідеї. Але я вважав би за краще програти фінал Ліги чемпіонів з Гвардіолою, ніж виграти з іншим тренером. Тим більше, Сіті домінував в АПЛ з найкращим захистом", – цитує Де Дзербі La Gazzetta dello Sport.

Рекорди і провали Динамо з Шахтарем, солодка помста Тухеля, Мессі та Роналду здають позиції – головне про ЛЧ 2020/2