УКР РУС

Кот-д'Івуар втратив основного голкіпера через допінг – сьогодні команда стартує на КАН

12 січня 2022 Читать на русском

Кубок Африканських націй набирає все більш скандального відтінку.

Напередодні ФІФА відхилила апеляцію та підтвердила дискваліфікації за використання допінгу голкіпером збірної Кот-д'Івуару Сільвеном Гбоху, повідомляє ВВС. Сьогодні "слони" стартують на турнірі матчем проти Екваторіальної Гвінеї.

Три фінальні свистки, дискваліфікація за корупцію і робота на топ-рівні, або Хто судив скандальний матч КАН

"Про позитивний результат допінг-проби було повідомлено 27 грудня. Ми негайно подали апеляцію. На початку року Сільвену після обстеження було прописано ліки, які він приймав у березні. Сліди цього препарату було знайдено у допінг-пробі, Федерація передала ФІФА документи, за якими виписувався рецепт.

У нас була надія отримати позитивну відповідь від ФІФА, але вчора я дізнався, що вони підтримують своє рішення. Гравцю було дуже важко. Він тут із 5 січня, не знаючи, чи зможе грати. Гбоху більше не їсть, схуд, не спить. Я сподіваюся, що він залишиться з нами, тому що він відіграє важливу роль у команді, якщо він не може грати", – сказав головний тренер збірної Патріс Бомель.

Кубок Африки перетворили у вселенське зло – Європа має проявити грам поваги, а Україна може підтримати хлопців Вернидуба