УКР РУС

"Кошмар Коноплянки". Німецькі ЗМІ – про гру українця в матчі зі Штутгартом

28 січня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Євген Коноплянка вийшов у стартовому складі Шальке на переможний матч 20 туру Бундесліги проти Штутгарта, але не вразив своїм виступом німецьку пресу. А от в самому клубі українця критикувати не поспішають. "Футбол 24" зібрав реакцію провідних видань на гру Євгена.

Revier Sport

Журналіст провідних регіональних видань Крістоф Вінкель виділив гру Коноплянки зі знаком "мінус" серед партнерів. Основна маса футболістів Шальке отримали оцінки між 1,5-3, а от Євгену поставили 4.

Коноплянка і Ярмоленко отримали низькі оцінки від Whoscored за матчі Шальке і Борусії у 20 турі Бундесліги

"Коноплянці віддали перевагу в стартовому складі перед Марко П'яцою, однак він тривалий час діяв вальяжно. Наприкінці першого тайму намагався завершити прохід до воріт "парашутом", але цей задум провалився. А як він на 64 хвилині не влучив у порожні ворота – залишається загадкою".

Kicker

Kicker, аналізуючи протистояння Штутгарта та Шальке, пише, що Коноплянка в цей вечір пережив кошмар і мав безсонну ніч навіть попри перемогу з рахунком 0:2. Журналісти видання не розуміють, як Євген після цього матчу міг з посмішкою говорити, що спокійно спатиме, та дивуються двом фейлам українця.

"У першому таймі Коноплянка отримав прекрасну можливість, яку змарнував жалюгідним "парашутом". Згодом спритний Харіт залишив українця наодинці з м'ячем у хорошій позиції, але він вистрелив повз порожні ворота."

Коноплянка про свій промах: Після 100 метрів спринту в мене не було сил завершити атаку

Ruhr Nachrichten

Видання вважає, що футболісти Шальке занадто легковажно віднеслися до своїх шансів за рахунку 0:2, один з яких перед порожніми воротами змарнував Євген Коноплянка, але не отримали покарання.

Редакція та читачі Ruhr Nachrichten солідарні в тому, що Євген був найгіршим у складі Шальке – оцінка 4.

Bild

В аналізі матчу – традиційні слова про удар повз порожні ворота від Коноплянки та відсутність покарання за нереалізацію для Шальке. А в спеціалізованому твіттері Bild по Шальке знову обігрується "безсонна ніч Коноплянки".

Представники Шальке – про гру Коноплянки

В клубі публічно не давали негативних оцінок грі Коноплянки. Спортивний директор Шальке Крістіан Гайдель став на захист українця та запевнив, що нічого страшного не трапилося.

"Над ним трішки пожартували партнери, але його промахи не стали головною темою в роздягальні. Не реалізувати 100-відсотковий шанс – кожен бомбардир через таке проходить.

Таке трапляється. Тим не менш, від нього надходило багато гостроти. Думаю, що цим промахом найбільше засмучений він сам", – цитують Крістіана Гайделя різноманітні німецькі видання.

Такої ж думки партнер Євгена Макс Майєр: "Він все одно зіграв добре, віддав багато хороших передач на половину поля Штутгарта та чудово працював на команду. Можливо, в наступному матчі він заб'є вирішальний гол".

Шальке переміг Штутгарт на виїзді, Коноплянка не забив у порожні ворота