УКР РУС

Колос здолав Ворсклу завдяки разючим контратакам, перервавши 6-матчеву серію без перемогlight

20 квітня 20:15 Читать на русском
Автор: Микита Ковальчук

Колос переміг Ворсклу в поєдинку 25-го туру УПЛ. Читайте огляд матчу на "Футбол 24".

Колос та Ворскла вже тривалий час не перемагали в матчах УПЛ. Полтавці не знали смаку перемог вже в 4 поєдинках поспіль, а ковалівці взагалі в 6-ти. Команди розпочали поєдинок на двадцять хвилин пізніше через повітряну тривогу, а гра проходила в найкращих традиціях УПЛ: багато боротьби, мінімум моментів. Картину ще доповнила злива.

Кривбас здобув вольову перемогу над Чорноморцем та зрівнявся за очками з Динамо

Перший гострий момент створила Ворскла на 18-й хвилині. Павлюк віддав довгу передачу на Мякушка, той віддав на Нестеренка, який лівим флангом увірвався до штрафного та пробив у ближній кут. Фесюн відбив, а Ковталюк висловив претензії партнеру – була можливість віддати на порожні ворота.

Перед перервою Челядін та Ковталюк розіграли непогану комбінацію, яка завершилась ударом останнього – знову сейв Фесюна! Перший тайм завершився без голів. А на старті другої половини Колос неочікувано повів у рахунку. Ільїн, здавалось, виносив м'яч, але вийшов класний пас на хід Безбородьку. Нападник протягнув м'яч до штрафного та пробив з лінії – Ісенко нічого не міг вдіяти з ударом у дальній кут.

Ворскла відповіла спробою Челядіна зі штрафного, який ледь не застав Фесюна зненацька – сейв голкіпера! Полтавці володіли ініціативою, а Колос захищав омріяний результат. При цьому ковалівці примудрились забити вдруге. Салабай скористався тим, що захисник Ворскли послизнувся та розігнав атаку, а коли його наздогнали захисники – віддав на Велетня. Владислав легко пробив Ісенка, покотивши йому м'яч під рукою.

Таким чином, Колос набрав 28 очок та піднявся на 10 місце, а Ворскла з 30 пунктами залишилась сьомою.

"Андрій перетворюється на воротаря без слабких місць": знаменитий кіпер 90-х аналізує дії Луніна без емоцій