УКР РУС

Колос завдяки дублю вихованця Динамо обіграв Львів – Волинець відбив пенальті

20 лютого 2021 Читать на русском

Львів поступився Колосу в рамках 15-го туру УПЛ. Рахунок та огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Львів на правах господаря відразу вирішив проявити ініціативу. Ренан вже на першій хвилині з-за меж штрафного цілив у дальню дев'ятку – трохи вище. Колос не знітився і дуже швидко почав доводити, чому вважався фаворитом протистояння. Гості почали більше тримати м'яч, але особливої гостроти біля воріт Костика не виникало.

Зоря втримала перемогу над Маріуполем і вийшла на третю позицію в УПЛ – Шахаб забив дебютний гол за луганців

Комічності матчу додали арбітри. У головного рефері перестала працювати гарнітура. Виникла пауза, але оперативно полагодити прилад не вдалося. Віктору Копієвському довелося продовжити роботу без технічних засобів зв'язку зі своїми колегами.

Вимушена зупинка ситуації не змінила – Колос продовжував тиснути і досяг свого на 33-й хвилині. Богданов виконав навіс на лінію воротарського, де захисники не встерегли Оріховського. Вихованець Динамо без надзусиль підставив голову і спрямував м'яч у сітку. Наприкінці тайму Павло міг ще й дубль оформити, але на перерву ковалівці пішли за мінімальної переваги.

З початком другої половини вже Львів почав діяти гостріше. Колос, схоже, зробив ставку на утриманні результату і більше діяв на контратаках. Конструктиву на полі було мало – більше емоцій. Арбітри показали низку жовтих карток. Серед покараних опинився і наставник господарів Віталій Шумський.

Атмосфера ставала все гарячішою, і досягла свого піку на 74 хвилині. В'ячеслав Чурко нарешті отримав нагороду за свою активність упродовж усього матчу. Технічний вінгер змусив сфолити проти себе у штрафному майданчику – пенальті. До позначки підійшов Оріховський і впевнено оформив дубль.

На завершальних хвилинах Львів влаштував справжнісінький штурм воріт Волинця. Однак захист діяв зібрано, а в критичні моменти на допомогу приходив голкіпер. У компенсований час гості отримали право на пенальті, але Волинець зумів відбити удар Ренана.

Олександрія розгромила Минай та піднялася у зону Ліги Європи

Завдяки цій перемозі підопічні Руслана Костишина набрали 22 очки та перервали безвиграшну серію в чемпіонаті, яка налічувала п'ять поєдинків. Після 15-ти турів Колос посідає шосте місце в турнірній таблиці УПЛ. У Львова залишилося 12 пунктів та десята сходинка.