УКР РУС

Клуби УПЛ заробили на трансферах під 50 млн євро – Динамо витратило більше, ніж отримало, Шахтар очолив обидва списки

23 вересня 2022 Читать на русском

22 вересня опівночі закрилось літнє трансферне вікно в Україні, тож час підбити підсумки діяльності вітчизняних клубів на футбольному ринку.

За підрахунками Transfermarkt, клуби УПЛ влітку продали гравців на суму 49,62 мільйона євро. Натомість на нових гравців сукупно витратили 13,84 млн.

Зоря підсилилась футболістом Шахтаря, який грав у фіналі Юнацької Ліги УЄФА

Найбільше на трансферах заробив донецький Шахтар, який найсильніше постраждав від норми ФІФА про можливість призупинення легіонерами співпраці з українськими клубами через війну. "Гірники" отримали за своїх гравців 44,3 млн євро, натомість на нові придбання витратили 6,6 мільйона.

Динамо заробило 850 тисяч євро, а виклало на підсилення 3,2 млн. У киян найбільший підсумковий мінус. СК Дніпро-1 придбав гравців на суму 1,1 млн євро, а продав на 1,9 млн. Зоря отримала від трансферів 2 мільйони євро, витративши при цьому 750 тисяч.

Ворскла не продала жодного гравця, однак виклала з бюджету на купівлю нових футболістів 1,37 млн. Металіст офіційно не заробив жодної копійки, витративши натомість 820 тисяч євро. Троє представників УПЛ – Колос, Рух та Верес – поповнили свою скарбничку на 500 тисяч, 50 тисяч і 20 тисяч відповідно.

Ще низка клубів взагалі не проводили трансферів за гроші – Інгулець, Кривбас, Львів, Металіст 1925, Минай, Олександрія та Чорноморець обійшлись орендами чи підписанням вільних агентів.

До слова, побачити у грі фігурантів трансферів вболівальники зможуть вже наступного тижня – 5-й тур УПЛ стартує у п'ятницю, 30 вересня.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна наздоганяє росіян, Шахтар дивом подав приклад Динамо та СК Дніпро-1