УКР РУС

Клуби УПЛ стали офіційними власниками телеправ – Зеленський підписав закон

1 жовтня 2022 Читать на русском

Суперечкам щодо єдиного телепулу покладено край – президент України Володимир Зеленський поставив підпис під законом "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт"".

Відтепер у законі розмежовані поняття "спортивний захід" та "спортивне змагання", тож тепер саме футбольний клуб буде організатором спортивного заходу, автоматично володіючи правами на трансляцію поєдинку.

Суркіс назвав єдину причину відмови від телепулу: "Якби нам пропонували мільйони, я теж на це не погодився б"

"Спортивний клуб, який в межах спортивних змагань проводить спортивний захід та здійснює організаційне, фінансове та інше забезпечення його підготовки і проведення вважається організатором спортивного заходу. Організатори спортивних заходів, які проводяться в межах спортивних змагань, можуть на добровільних засадах передавати організаторам змагань права, визначені в частині восьмій цієї статті, шляхом укладення договору на умовах, погоджених між організатором спортивних заходів та організатором змагань.

Будь-які обмеження права організаторів спортивних заходів вільно розпоряджатись правами, зазначеними в частині восьмій цієї статті (в тому числі через регламенти проведення змагань чи інші документи, які приймаються чи затверджуються організаторами проведення змагань) не допускаються", – йдеться у законі.

Нагадаємо, перед початком сезону розгорівся неабиякий скандал через питання трансляцій матчів УПЛ. Динамо, СК Дніпро-1, Зоря, Рух та Металіст відмовились вступати в телепул та транслювати свої домашні поєдинки на Setanta Sports. Справа навіть дійшла до суду, де каналу та УПЛ заборонили кидати страйки на трансляції матчів вищезгаданих клубів на YouTube.

Динамо, Рух та Металіст погодили передачу телеправ УПЛ – ЗМІ оприлюднив документи