УКР РУС

Клуб українця відсторонив турецького гравця від тренувань за підтримку військових дій у Сирії

16 жовтня 2019 Читать на русском

Підтримка військових дій Туреччини проти Сирії на футбольному полі жорстко присікається як УЄФА, так і на клубному рівні.

Півзахисник німецького клубу Санкт-Паулі Дженк Шахін відсторонений від тренувань з основною командою. На цей крок клуб пішов через принципову позицію гравця – 25-річний турок підтримав військові дії турецької армії в Сирії у своїх соціальних мережах. До слова, кольори Санкт-Паулі захищає український півзахисник Борис Тащи.

Міністр спорту Франції вимагає від УЄФА покарати збірну Туреччини

"Ми виступаємо проти будь-яких військових дій. Подібні вчинки і їх схвалення суперечать цінностям клубу. Головними факторами в ухваленні рішення про відсторонення Шахіна стали неодноразове ігнорування ним цінностей клубу і необхідність захистити гравця. Існуюча угода залишиться в силі. Ми дозволяємо Шахіну тренуватися і грати в інших клубах", – йдеться у заяві ФК Санкт-Паулі на офіційному сайті команди.

УЄФА відкрив дисциплінарну справу проти збірної Туреччини за святкування голів

На цю ситуацію відреагували також у Туреччині. Зокрема, президент Федерації футболу Туреччини Ніхат Оздемір зробив подарунок Шахіну – йому вручили футболку збірної Туреччини з номером 67.

Нагадаємо, військову операцію армії Туреччини на території Сирії, яку утримують курди, підтримали і футболісти збірної Туреччини: у відбіркових матчах проти Албанії (1:0) і Франції (1:1) вони показали військове вітання. Жест також повторили вболівальники збірної Туреччини на фан-секторі.

"У такому хаосі, який ми бачили в Карпатах, прогрес неможливий": чому німець із Гамбурга вболіває за "зелено-білих"