УКР РУС

Кімміх підірвав Німеччину відмовою вакцинуватися – аргументи лідера Баварії

24 жовтня 2021 Читать на русском

Основний хавбек Баварії Йозуа Кімміх не поспішає отримувати щеплення від коронавірусу. Він спробував пояснити свої мотиви.

Юліан Нагельсманн днями здав позитивний тест на коронавірус. Незабаром преса повідомила, що в першій команді Баварії є 5 невакцинованих футболістів, яким доведеться проходити додаткове тестування. Одним з невакцинованих виявився Йозуа Кімміх. На лідера півзахисту вилилося багато критики, тому після гри з Хоффенхаймом він пояснив свою позицію.

"Так, я не вакцинований. Просто в мене є певні побоювання через відсутність довгострокових досліджень. Я усвідомлюю свою відповідальність і строго дотримуюся правил гігієни. Кожен повинен приймати рішення сам.

Я розумію ситуацію. З іншого боку, вакциновані також можуть хворіти, хоч і рідше. До того ж після вакцинації люди вже не проходять тестування та можуть переносити інфекцію. А я здаю тести кожні 2-3 дні.

Цілком можливо, що в майбутньому я вакцинуюся. Можливо, навіть найближчим часом. Суспільство дуже швидко вішає ярлики, не розбираючись у причинах. Це більше тиск, а не бажання розібратися", – сказав Йозуа Кімміх у коментарі Sky.

Багатьох здивувала така позиція хавбека, адже він разом з партнером Леоном Горецкою створив фонд We Kick Corona, з допомогою якого зібрав величезні кошти на подолання наслідків коронавірусу і серйозно допоміг у боротьбі з пандемією.

"Це не означає, що я не живу проєктом. We Kick Corona був створений для підтримки благодійних організацій і некомерційних місій, щоб допомагати людям, які постраждали від коронавірусу. Ми також донатили ЮНІСЕФ, яка потім випустила вакцину. Суть в тому, що деякі країни взагалі не мають доступу до вакцини. І це неправильно. Потрібно зробити все можливе, щоб кожен мав можливість вакцинуватися, кожен мав можливість обрати.

Я не є коронавірусним дисидентом чи антиваксером. Дуже шкода, що відсутність щеплення автоматично закидає тебе в одну з цих категорій. Просто в когось є сумніви – які б не були причини. Потрібно поважати вибір інших людей, звичайно, за умови, що вони дотримуються всіх вимог", – продовжив Кімміх.

Зарядись енергією футболу, переглядаючи улюблені матчі ЛЧ разом із коктейлями на основі преміальної Żubrówka Czarna! Дізнатись більше про Zubrowka Czarna та коктейлі тут.

Партнери не критикують Йозуа. Капітан Мануель Нойєр сказав, що він отримав щеплення, бо довіряє лікарям, але вакцинація – справа кожного. Томас Мюллєр детальніше пояснив свою позицію:

"Кожен повинен вирішувати сам. Наскільки я знаю, вакцинація – це найкращий спосіб боротьби з пандемією. Я враховую думку фахівців і підтримую вакцинацію. Але позиція Кімміха прийнятна. Потрібно поважати його вибір. Це тонка етична межа. Сподіваюся, що незабаром невакциновані футболісти змінять свою думку".

Лідер Вольфсбурга, який скептично висловлювався про вакцинацію, заразився COVID-19