УКР РУС

Капітан Фейєнорда пояснив, чому відмовився одягати райдужну пов'язку під час ЛГБТ-акції

18 жовтня 2022 Читать на русском

Оркун Кьокчю відмовився надягати капітанську пов'язку у кольорах веселки перед виїзним матчем з АЗ (3:1).

Минулими вихідними чемпіонат Нідерландів влаштовував акцію на підтримку ЛГБТ-спільноти. Серед інших її атрибутів капітани всіх команд Ередівізі мали носити капітанську пов'язку в кольорах веселки.

Збірна Англії гратиме на ЧС-2022 з капітанською пов'язкою на підтримку ЛГБТ – заборони від ФІФА не завадять

Півзахисник Фейєноорда Оркун Кьокчю став єдиним капітаном серед усіх команд елітного дивізіону, який відмовився надягати таку капітанську пов'язку перед виїзним матчем з АЗ минулої суботи. Він пояснив це рішення релігійними міркуваннями.

"Я вирішив не носити райдужну капітанську пов'язку в цьому турі. Думаю, важливо наголосити, що я поважаю всіх, незалежно від релігії, походження чи переваг. Я думаю, що кожен вільний робити те, що він хоче або відчуває. Я повністю розумію важливість цього, але через свої релігійні переконання я не відчуваю себе підходящою людиною, щоб підтримати цю акцію. Ось чому мені це не подобається. Я розумію, що деякі люди розчаровані моїм рішенням, і я не хотів нікого поранити чи розчарувати. Але я сподіваюся, що до мого рішення з релігійних міркувань також поставляться з повагою", – наводить слова Кьокчю офіційний сайт роттердамського клубу.

"Я спала з сотнями, тож поставила б йому 9 балів з 10": секс, алкоголь і терористи у житті найкращого кіпера Рейнджерс