УКР РУС

Мората повернув лідерство серед іспанських бомбардирів і допоміг Атлетіко з розгромом, Бордалас провалив камбек у Хетафе

30 квітня 2023 Читать на русском

В рамках програми дня у 32-му турі Ла Ліги проведено чотири матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 32-й тур

Кадіс – Валенсія – 2:1

Голи: Ескаланте, 39, Гвардіола, 46 – Ліно, 51

Вільяреал – Сельта – 3:1

Голи: Джексон, 2, 12, Террац, 70 – Ларсен, 29

Нереалізований пенальті: Парехо, 26 (Вільяреал)

Еспаньйол – Хетафе – 1:0

Гол: Хоселу, 38 (пен)

Вальядолід – Атлетіко – 2:5

Голи: Ларін, 43 (пен), Ескудеро, 74 – Моліна, 20, Хіменес, 24, Мората, 38, Фернандес 86 (автогол), Депай, 90+3

Ельче сенсаційно розбив Райо Вальєкано, здобувши третю перемогу в сезоні – тліє примарний шанс на збереження прописки

Валенсія зазнала поразки від Кадіса, звівши нанівець значення героїчної звитяги над Вальядолідом тиждень тому. На 39-й хвилині андалусійці відкрили рахунок внаслідок вкидання з ауту та скидки вздовж воріт (її замкнув Ескаланте), а за 49 секунд після старту другого тайму вони забили вдруге. Еспіно переграв захисника й прострілив на лінію воротарського під удар Гвардіолі. 2:0!

Помилка голкіпера на 51-й хвилині дозволила Ліно скоротити відставання в рахунку, однак розвинути успіх не вдалося. "Кажани" лишень потривожили ударами головою у виконанні Діакабі та Лопеса, які потягнув Ледесма. У підсумку, Кадіс втримав свою перемогу й відірвався від зони вильоту на чотири очки, в той час як Валенсія залишилась у двох залікових балах від неї.

Вільяреал у гонитві за Лігою чемпіонів здолав Сельту. Джексон протягом дванадцяти хвилин оформив дубль і зробив серйозну заявку на перемогу. В середині тайму Парехо не зумів реалізувати пенальті, пробивши повз ворота, а за три хвилини гості скоротили.

Запахло інтригою, однак по перерві Террац поставив масну крапку і приніс своїй команді 53 очки. Від четвертої сходинки, яка дає право на участь у найпрестижнішому євротурнірі, команду Кіке Сетьєна відділяє 5 балів.

Пепе Бордалас провалив своє повернення у Хетафе, зазнавши поразки в битві за виживання. Мадридці приїхали у Каталонію на матч проти Еспаньйола, завдавши перший удар на на 43-й хвилині. Всього таких ударів було сім, а їхня сумарна гострота склала мізерні 0,43 xG. Жодного реально небезпечного моменту команда не створила.

Еспаньйол домінував, видавши 17 пострілів по воротах і награвши аж на 1,64 очікуваних голи лишень з гри. Забити вдалося лишень один – з пенальті на 38-й хвилині. Аленья сфолив, а Хоселу реалізував 11-метровий, встановивши остаточний рахунок. Каталонці перервали 9-матчеву безвиграшну серію й наблизились до рятівної 17-ї сходинки на відстань двох очок, а Хетафе залишився на дистанції у шість пунктів.

Атлетіко переміг у другому матчі поспіль, забивши п'ять голів. Черговою жертвою "матрацників" став Вальядолід, який пропустив три голи ще до 40-ї хвилини. Щоправда, потім "Ла Віола" теж забила тричі, але є нюанс – два м'ячі влетіли у ворота Облака, а третій вони провели у власні ворота.

Зрештою, фінальний свисток у компенсований час встановив Депай. 2:5. Підопічні Дієго Сімеоне знову наблизились до Реала на відстань двох очок, а Мората вирвався у лідери серед усіх іспанських бомбардирів у топ-5 лігах, якщо брати уваги тільки 2023 рік – Альваро забив 9 і обійшов Асенсіо.

Грізманн же двічі асистував – сумарно Антуан віддав 12 гольових передач за 32 тури. На такій дистанції більше асистів віддавав тільки Ліонель Мессі.

Ліга Негрейри: Барса та Реал знецінили Прімеру – брудні розбірки і більше нічого