УКР РУС

Севілья втримала перемогу над Алавесом, Кадіс розписав вогняну нічию із Леванте, Вальядолід врятувався від поразки Ельче

20 січня 2021 Читать на русском

В рамках 19-го туру іспанської Прімери було проведено три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 19-й тур

Кадіс – Леванте – 2:2

Голи: Переа, 4, Кала, 28 – Рожер, 7, 11

Вальядолід – Ельче – 2:2

Голи: Мічел, 71, Фернандес, 90 – Фернандес-Помарес, 9, 43

Алавес – Севілья – 1:2

Голи: Мендес, 12 – Ен-Несірі, 3, Сусо, 31

Нереалізований пенальті: Хоселу, 90 (Алавес)

Кадіс у рідних стінах влаштував справжню перестрілку із Леванте. Господарям пощастило забити швидкий гол – у штрафному майданчику м'яч рикошетом від захисника відскочив до Переа, який прибрав на замасі іншого оборонця та вистрілив у дальній кут воріт. "Жаби" не забарились із відповіддю – на 8-й Рожер зрівняв. Йому знадобилось лише три хвилини, щоб замкнути простріл Клерка у карний майданчик і записати до свого активу дубль. У середині тайму Кала головою замкнув навіс з кутового і рахунок знову став рівним.

Барселона подасть апеляцію на дискваліфікацію Мессі за брутальний фол у Суперкубку Іспанії

У другій половині зустрічі обидві команди вгамували свій пил та більше грали від оборони, не ризикуючи втратити крихку рівновагу. До кінця матчу не відбулось жодного справді гострого моменту і фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 2:2.

Вальядолід у разі перемоги над Ельче міг вибратись із зони вильоту, однак і для суперника, який її нещодавно покинув, віддати три залікових бали ослабленому травмами противнику було неприпустимою розкішшю.

Вже на 9-й хвилині матчу Фернандес-Помарес вивів Ельче уперед. Під завісу тайму той же Фернандес-Помарес забіг за спину захиснику, отримав навісну через усе поле від Верду, увірвався до штрафного майданчика та пробив повз голкіпера, оформивши дубль. Господарі ж за всю першу половину зустрічі не завдали жодного удару у площину воріт.

Після перерви Вайссману вдалось зменшити відставання, але після перегляду VAR його гол було скасовано через гру рукою. Попри це, гравці Вальядоліда не здавались і на 71-й Мічел таки відквитав один гол. Вже на останніх хвилинах зустрічі Ервіас зі штрафного удару навісив у карний майданчик, а Фернандес головою замкнув, зрівнявши рахунок у матчі. У підсумку – мирова – 2:2.

Завершував ігровий вечір поєдинок Алавес – Севілья. Вже на 4-й хвилині матчу гості вирвались уперед – відзначився Ен-Несірі. Господарі одразу кинулись в атаку і на 12-й Мендес зрівняв рахунок. До перерви нервіонці встигнули повернути перевагу – Сусо з дальньої дистанції шедеврально вистрілив у ліву дев'ятку.

У другому таймі гості захопили контроль над м'ячем та почали грати на утримання результату. Вже на останніх хвилинах основного часу гравці Алавеса заробили одинадцятиметровий за гру рукою у штрафному майданчику. Шанс врятувати хоча б нічию для своєї команди змарнував Хоселу, з чиїм ударом легко впорався голкіпер. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Севільї – 1:2.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ