УКР РУС

"Історичний акт солідарності": у Шотландії закликали віддати Україні пряму путівку на ЧС-2022

29 березня 2022 Читать на русском

Генрі Макліш, колишній перший міністр Шотландії, й Енді Сміт, голова тамтешньої асоціації футбольних уболівальників, пояснили важливість надання нашій збірній прямого квитка на Мундіаль.

"ФІФА має показати унікальну солідарність з Україною та гарантувати, що український прапор буде високо майоріти у фінальній стадії чемпіонату світу. Немає практичного способу, щоб плей-офф між Шотландією та Україною відбувся влітку. Є гравці, які зі своїми сім’ями перебувають на передовій через напад російських військ.

Настав час ФІФА активізуватися і сказати Україні, що тиск знятий – ви будете на чемпіонаті світу. І тоді ми додамо до жеребкування ще одну збірну", – цитує Генрі Макліша Daily Record.

ЧС-2022: УАФ не підтримує ідею надання збірній України прямої путівки на турнір

Заява Енді Сміта дуже перекликається зі словами колишнього першого міністра Шотландії: "Ми повинні дати Україні "золоту" путівку до фінальної стадії, додати ще одну команду, щоб ніхто не програв у результаті. Жеребкування в п’ятницю слід відкласти, щоб це сталося.

Так, це означатиме, що на ЧС буде 33 команди, а не 32, що в одній із груп буде додаткова команда. Можливо, для тих, хто потрапив у цю групу, буде невеликий недолік, але, зрештою, кого це хвилюватиме, якщо це означає, що ми продемонстрували історичний акт солідарності з Україною".

Нагадаємо, наразі футбольні організації офіційно не розглядають можливості надати команді Олександра Петракова пряму путівку на чемпіонат світу. Відтак, півфінальний матч плей-офф збірної України проти Шотландії перенесли на червень, тріумфатор пари гратиме з Уельсом за вихід на Мундіаль.

Росія напала на Україну: зникнення відомого футболіста, Петраков розносить окупантів (LIVE)