УКР РУС

Історична перемога в дебютній ЛЧ, виліт від андердога та маска Зорро – всі протистояння Шахтаря з англійськими клубами

22 жовтня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" напередодні матчу Ліги чемпіонів Шахтар – Манчестер Сіті пригадує всі зустрічі "гірників" з представниками Англії.

Завтра, 22 жовтня, у Харкові відбудеться матч Ліги чемпіонів Шахтар – Манчестер Сіті. Поєдинок має колосальне значення для обох команд, яким для збереження шансів на вихід у плей-офф потрібна лише перемога.

Шахтар – Манчестер Сіті: прогноз на матч Ліги чемпіонів

Прийдешнє протистояння з чемпіоном Англії стане далеко не першим випробуванням для "гірників" проти представників Туманного Альбіону. "Футбол 24" пропонує своїм читачам пригадати всі двобої Шахтаря проти англійських клубів у єврокубках.

1. Шахтар – Арсенал (ЛЧ 2000/2001, груповий турнір) – 2:3, 3:0

Дебютна Ліга чемпіонів для Шахтаря. В матчі 2 туру у Лондоні "гірники" сенсаційно вели 2:0, а у рамці воріт дива творів молодий Юрій Вірт. Проте в підсумку імениті господарі зуміли дотиснути нахабних дебютантів та вирвали перемогу з рахунком 3:2.

Найсвіжіше в пам'яті протистояння. Минулого року Шахтар та Ман Сіті вже зустрічались у групі Ліги чемпіонів. В матчі 2 туру на Етіхаді "гірники" поступились 0:2, а в останньому турі команду Фонсеки влаштовувала лише перемога, тоді як Ман Сіті вже вирішив питання виходу з групи.

Шахтар не підвів, здолавши не надто вмотивованого суперника з рахунком 2:1 та вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів. Саме після того матчу ми побачили Паулу Фонсеку в образі Зорро.

Резюме

Прийдешній матч проти Манчестер Сіті стане вже 8-м раундом в історії взаємостосунків Шахтаря та представників Англії. Цікаво, що досі в рамках Ліги чемпіонів Шахтар протистояв англійцям виключно у груповому турнірі, при цьому жодного разу не програв вдома, лише одного разу зігравши внічию та здобувши 3 перемоги.

Чи продовжиться вдала для "гірників" серія – дізнаємось зовсім скоро. Попри всі кадрові втрати вміння Шахтаря грати проти топ-клубів практично не викликає сумнівів.