УКР РУС

Мілан у меншості втримав перемогу над Беневенто і піднявся на вершину Серії А, Інтер розтоптав Кротоне

3 січня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 15-го туру у Серії А відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 15-й тур

Інтер – Кротоне – 6:2

Голи: Мартінес, 20, 57, 79, Марроне, 31 (автогол), Лукаку, 64, Хакімі, 87 – Дзанеллато, 12, Големіч, 35 (пен)

Дженоа – Лаціо – 1:1

Голи: Дестро, 58 – Іммобіле, 14 (пен.)

Кальярі – Наполі – 1:4

Голи: Жоао Педро, 60 – Зєлінскі, 25, 62, Лосано, 74, Інсіньє, 86 (пен.)

Вилучення: Лікоянніс, 65 (Кальярі, друга жовта картка)

Парма – Торіно – 0:3

Голи: Сінго, 8, Іццо, 88, Гояк, 90+5

Рома – Сампдорія – 1:0

Гол: Джеко, 73

Спеція – Верона – 0:1

Гол: Дзакканьї, 75

Вилучення: Чабот, 68 (Спеція, друга жовта картка)

Фіорентина – Болонья – 0:0

Беневенто – Мілан – 0:2

Гол: Кессьє, 14 (пен.), Леау, 49

Вилучення: Тоналі, 33 (Мілан, червона картка)

Нереалізований пенальті: Капрарі, 60 (Беневенто)

Аталанта влаштувала побиття в надважливому матчі: Маліновський претендував на пенальті та отримав погані новини

Недільну програму дня відкривав поєдинок Інтер – Кротоне. Гості відкрили рахунок на 12-й хвилині – Дзанеллато головою замкнув навіс Мессіаса у штрафний майданчик. "Нерадзуррі" відповіли голом Мартінеса на 20-й. Трохи згодом, на 31-й, Марроне зрізав м'яч у власні ворота – 2:1. На 35-й рефері призначив одинадцятиметровий на користь гостей, який без особливих проблем реалізував Големіч.

Після перерви "нерадзуррі" знову вирвались уперед – Лукаку скинув п'ятою на Брозовіча, який віддав на Мартінеса – удар під поперечину без шансів для голкіпера. На 64-й Лукаку отримав довгу навісну від Бастоні, увірвався у штрафний майданчик і вистрілив у правий нижній кут – 4:2. Міланці не зупинялись і на 78-й хвилині Мартінес оформив хет-трик. Під завісу зустрічі захист Кротоне повністю посипався і ще один поклав Хакімі. Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Інтера – 6:2.

Дженоа, яка у поточному сезоні лише двічі святкувала перемогу у Серії А, сподівалась на домашній успіх у матчі з Лаціо. Однак, підопічні Сімоне Індзагі вже на початку поєдинку зіпсували бойовий настрій суперника забивши з пенальті. Крістіан Сапата у власному штрафному майданчику завалив Сергєя Мілінковіча-Савіча і Чіро Іммобіле з "точки" розвів голкіпера і сферу по різних кутах.

Другий тайм розпочався з атак господарів, що призвело до взяття воріт на 58-й хвилині. Гол "зробив" Ельдор Шомуродов: узбецький форвард на швидкості протягнув сферу майже через усе поле і віддав на Маттіа Дестро, якому залишалось лише влучити у сітку. Більше голів у матчі не забивали.

Семиматчева безвиграшна серія Кальярі змушувала підопічних Еусебіо Ді Франческо йти ва-банк на власному полі і сподіватись на успіх у матчі проти Наполі. Партенопейці, які переважали суперника у всіх компонентах, тримали інтригу до 25 хвилини, аж поки Пйотр Зєлінскі ударом з-за меж штрафного майданчика не поцілив у дальній кут воріт "острів'ян".

В середині другого тайму господарям вдалось відновити статус-кво: Жоао Педро поборовся у штрафному майданчику суперника з захисником і потужним ударом вгатив сферу у сітку. Та не встигли гравці Кальярі як слід відсвяткувати успіх, як отримали гол у відповідь: м'яч після прострілу з права рикошетом відскочив до Зєлінскі і поляк розстріляв ворота суперника. Майже одразу господарі залишились у меншості: Хараламбос Лікоянніс за підніжку отримав другу жовту картку. Згодом Ірвінг Лосано виявився найрозторопнішим у воротарському майданчику Кальярі і після сумбуру зумів переправити м'яч у сітку, після того як круглий відскочив до нього. А перед самим завершенням матчу Лоренцо Інсіньє з пенальті поставив жирну крапку у матчі.

Відвертий аутсайдер Серії А Торіно шокував Парму вже на самому початку матчу: Андреа Белотті немов ножем розрізав оборону суперника і вивів Вілфріда Сінго віч-на-віч з голкіпером. Івуарійський оборонець зіграв як справжній форвард, легко обігравши Луїджі Сепе. Все йшло до мінімальної перемоги гостей, аж поки наприкінці другого тайму Іццо і Гояк не добили суперника, вчинивши розгром.

Рома, володіючи шаленою ігровою перевагою, спромоглась у першому таймі лише на два удари у ворота Сампдорії. І якби не майстерність Еміля Аудеро після пострілу Лоренцо Пеллегріні, "вовки" цілком заслужено могли піти на перерву ведучи у рахунку. Зрештою, після відпочинку Едін Джеко опинився у потрібний час у потрібному місці: боснієць у воротарському майданчику суперника встиг підставити ногу і переправив круглого у сітку, принісши своїй команді мінімальну перемогу.

Верона лише в середині другого тайму зуміла забити у ворота Спеції. Маттія Дзакканьї фантастичним ударом в падінні через себе поклав красень-гол у ворота Івана Проведеля. Господарі, на жаль, так нічим і не відповіли супернику.

Сусіди по турнірній таблиці – Фіорентина та Болонья – так і не змогли розпакувати ворота один одного. Не надто цікавий поєдинок закінчився логічною безгольовою нічиєю.

Боротьба за першу сходинку між обома міланськими командами продовжилась і у черговому турі. Підопічні Стефано Піолі у разі успіху в матчі з Беневенто знову виходили на чисту першу сходинку, тож взялись за справу одразу. На 14-й хвилин Анте Ребіч зіткнувся у штрафному майданчику суперника з Камілем Гліком і арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував Франк Кессьє. В середині тайму Мілан залишився у меншості: Сандро Тоналі у боротьбі вдарив суперника в коліно і побачив перед собою червоне світло.

Одразу по перерві "россонері" збільшили свою перевагу: Ребіч запустив лівим флангом Рафаеля Леау, той увірвався у штрафний майданчик і не дозволивши голкіперу, який вийшов далеко з воріт, заволодіти м'ячем з лінії запустив сферу у дальній кут. Згодом Раде Круніч заблокував Джанлуку Капрарі у власному штрафному і арбітр не роздумуючи вказав на точку. Сам винуватець і взявся виконувати пенальті, однак пробив вкрай невдало, не влучивши у площину воріт. Перемога дозволила Мілану знову очолити турнірну таблицю Серії А і на один пункт випередити Інтер.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ