УКР РУС

Рома у компенсований час вирвала перемогу у Сассуоло, Коваленко з поразки дебютував за Спецію у Серії А

12 вересня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю в рамках 3-го туру у Серії А відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 3-й тур

Сампдорія – Інтер – 2:2

Голи: Йошіда, 34, Ауджелло, 47 – Дімарко, 18, Мартінес, 44

Кальярі – Дженоа – 2:3

Голи: Педро, 17 (пен.), Чепітеллі, 56 – Дестро, 59, Фарес, 69, 78

Спеція – Удінезе – 0:1

Гол: Самарджіч, 89

Торіно – Салернітана – 4:0

Голи: Санабрія, 45, Бремер, 65, Побега, 87, Лукіч, 90+1

Мілан – Лаціо – 2:0

Голи: Леау, 45, Ібрагімовіч, 67

Нереалізований пенальті: Кессьє, 45+6 (Мілан, поперечина)

Рома – Сассуоло – 2:1

Голи: Крістанте, 37, Ель-Шаараві, 90+1 – Джурічіч, 58

Щенсни закопує кризовий Ювентус на старті сезону – фейли та цифри, які підтверджують регрес поляка

Недільну ігрову програму в італійській Серії А відкривав поєдинок Сампдорія – Інтер. Вже на 18-й хвилині "нерадзуррі" вирвались уперед – Дімарко, виконуючи штрафний удар, майстерно закрутив у ліву дев'ятку – без шансів для голкіпера. Трохи згодом господарі зрівняли завдяки голу Йошіди, але під завісу тайму підопічні Сімоне Індзагі знову повели у рахунку – відзначився Мартінес.

Одразу після перерви генуезці знову зрівняли рахунок – Берешиньскі прострілив у штрафний майданчик, а Ауджелло без проблем замкнув. Після цього наставник міланців кинув у бій свіжі сили, але змінити хід поєдинку ніяк не вдавалось. Зрештою, більше забити гості так і не змогли, і фінальний свисток зафіксував бойову нічию 2:2.

Кальярі забив у ворота Дженоа вже на 17-й хвилині. Стефано Сабеллі пішов у брудний підкат у власному штрафному і "привіз" пенальті у свої ворота. Одинадцятиметровий чітко реалізував Жоао Педро. Господарі продовжували володіти територіальною перевагою, завдали ще одного удару повз ворота і пішли на перерву за мінімального рахунку.

Після відпочинку господарям вдалась контратака, яка завершилась кутовим. Лука Чепітеллі після подачі зі стандарту головою подвоїв перевагу Кальярі. Однак не пройшло і двох хвилин, як Дженоа відродив інтригу – Маттіа Дестро вдало замкнув навіс Камб'ясо. Згодом Мохамед Фарес, який вийшов у другому таймі, вдало зіграв після розіграшу кутового і головою спрямував сферу під поперечину, відновивши статус-кво. За кілька хвилин алжирець оформив дубль і вивів Дженоа вперед. Неймовірний камбек!

Півзахисник збірної України Віктор Коваленко дебютував за Спецію у Серії А в домашньому матчі проти Удінезе. Наш легіонер вийшов в основі і провів на полі 63 хвилини. Українець у першому таймі був не дуже помітним – його поодинокі спроби атакувати переважно завершувались втратою м'яча. На 12-й хвилині Ігнасіо Пуссето впав у штрафному майданчику Спеції, ніби-то через поштовх голкіпера Єрона Зута. Арбітр спочатку призначив пенальті, а потім побіг переглядати VAR. Як наслідок, одинадцятиметровий скасував, нагородивши хитрого аргентинського форварда гірчичником.

Наприкінці тайму українець перспективно вривався у штрафний майданчик, був заблокований і м'яч відскочив супернику у руку. Гравці Спеції вимагали пенальті, однак арбітр проігнорував епізод.

По перерві Спеція володіла ініціативою і перевагою, але все йшло до логічної нічиєї. Та за хвилину до завершення основного часу Лазар Самарджіч отримав пас на підступах до воротарського майданчика, обійшов захисника і з лінії штрафного влучно пробив у правий кут воріт, завдавши команді Коваленка другої поразки поспіль.

Торіно весь перший тайм провисів на воротах Салернітани, тероризуючи ворота Віда Белеца, але зумів забити лише у другій половину першої сорокап'ятихвилинки. Проте гол Крісітана Ансальді не зарахували, угледівши офсайд. Аргентинський захисник не збавляв обертів і на останній хвилині тайму йому вдався чудовий навіс з лівого флангу в район одинадцятиметрової позначки прямісінько на голову Санабрії. Антоніо у боротьбі з захисниками виявився найспритнішим і у стрибку головою переправив сферу у сітку.

В середині другого тайму гол-близнюк забив Бремер. І знову автором результативного навісу став вищезгаданий Ансальді. На останніх хвилинах Побега та Лукіч влучними пострілами зафіксували розгром Салернітани.

У центральному матчі туру Мілан приймав Лаціо. У перші десять хвилин господарі не відходили від воріт суперника, намагаючись забити швидкий гол. Згодом "орли" освоїлись, гра пішла без центра поля, але без стовідсоткових моментів. За хвилину до завершення першого тайму Леау стартував з центра поля, увірвався у штрафний і відпасував праворуч на Ребіча. Той повернув сферу Рафаелю, який витримавши гросмейстерську паузу, легко відкрив рахунок у матчі. На цьому драма не завершилась. У черговій атаці Іммобіле, намагаючись вибити м'яч у боротьбі з Кессьє, влучив останньому в ногу і арбітр призначив пенальті (після натиску гравців Мілана і перегляду VAR). Сам винуватець взявся виконувати одинадцятиметровий, але поцілив у поперечину.

По перерві малюнок гри не змінився – господарі прагнули закріпити успіх, а гості відновити статус-кво. В середині тайму на полі з'явився Златан Ібрагімовіч, якому трибуни влаштували овації стоячи. Вже перший дотик шведа до м'яча мало не привів до гола – заблокував захисник. Лише шість хвилин знадобилось Златану аби забити – форвард замкнув простріл Ребіча у порожні ворота, відсвяткувавши, таким чином, повернення на поле після травми. Згодом швед змарнував два непоганих моменти, а у Лаціо трохи забракло точності Іммобіле. Зрештою, поєдинок так і завершився перемогою Мілана.

Завершувала ігровий день зустріч Рома – Сассуоло. На 27-й хвилині гості відкрили рахунок завдяки голу Берарді, але після перегляду VAR на предмет офсайду його було скасовано. "Вовки" відповіли на 37-й – Пеллегріні, виконуючи стандарт, подав у штрафний майданчик, де Крістанте без проблем замкнув.

Після перерви гравці Сассуоло зуміли зрівняти – Берарді віддав блискучу діагональ на Джурічіча, який зі зручної позиції пробив повз голкіпера. До останніх хвилин матчу римляни відчайдушно намагались повернути свою перевагу, і вже у компенсований час їх знову вивів уперед Ель-Шаараві. Перемога Роми – 2:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ