УКР РУС

Інтер розгромив Дженоа, Наполі впевнено переміг Беневенто, Кальярі перервав 16-матчеву безвиграшну серію

28 лютого 2021 Читать на русском

В рамках 24-го туру Серії А Дженоа програв Інтеру, Кротоне зазнав поразки від Кальярі, Удінезе переграв Фіорентину, а Беневенто поступився Наполі.

Чемпіонат Італії 2020/21, 24-й тур

Інтер – Дженоа – 3:0

Голи: Лукаку, 1, Дарміан, 69, Санчес, 77

Кротоне – Кальярі – 0:2

Голи: Паволетті, 57, Жоао Педро, 60 (пен)

Вилучення: Лікоянніс, 75

Удінезе – Фіорентина – 1:0

Гол: Нестеровскі, 86

Наполі – Беневенто – 2:0

Голи: Мертенс, 34, Політано, 66

Рома – Мілан – початок о 21:45

Інтер після вчорашньої осічки Ювентуса міг збільшити відрив від туринців до десяти очок, а від Мілана – на сім. Щоправда, для цього необхідно було переграти Дженоа. Суперник був не настільки простим, як могло здатися на перший погляд.

Аталанта розбила Сампдорію – Маліновський забив супергол і посунув Фонсеку із зони ЛЧ

Очікувався серйозний поєдинок, але Інтер підійшов до нього з чемпіонським налаштуванням. Вже на 32-й секунді "нерадзуррі" відкрили рахунок внаслідок шикарного проходу Лукаку та удару з лінії півкола в дальній нижній кут – 1:0! Ще за 15 хвилин міланці мали шанс подвоїти перевагу внаслідок виходу Дарміана віч-на-віч – Перін врятував генуезців. На 18-й відзначитись голом міг Барелла, який замикав простріл і влучив у поперечку, а на 30-й та 37-й по воротах з меж штрафного пробивали Лукаку та Мартінес – Перін парирував. На перерву команди пішли за мінімальної переваги Інтера.

На старті другого тайму господарі продовжили тиснути, а Дженоа, попри чотири заміни за 15 хвилин, так нічого й не вигадав. За це "нерадзуррі" покарали на 69-й хвилині: Лукаку прийняв вкидання з аута й протягнув м'яч через центр, після чого віддав передачу на правий край штрафного вільному Дарміану – той пробив точно під дальню стійку. Після цього питання щодо переможця було знятим, а крапку у протистоянні поставив Санчес – за хвилину по виходу на поле чилієць зіграв на добиванні після пострілу Лукаку. 3:0! Інтер громить Дженоа й крокує назустріч Скудетто.

У паралельній зустрічі Кротоне приймав Кальярі. Команди йшли у зоні вильоту на відстані трьох очок один від одного, причому господарі програли вісім з десяти останніх матчів у Серії А, а гості не знали перемог аж у 16 турах поспіль! Таким чином, їхня особиста зустріч приймала характер битви за виживання.

У першому таймі відповідальність занадто сильно тиснула на футболістів, тож якісних моментів – а тим паче голів – тіфозі не побачили. Все змінилося на старті другого тайму, коли Кальярі вдалося шокувати суперника: на 56-й хвилині Паолетті відкрив рахунок, замкнувши подачу з лівого флангу, а на 60-й гості заробили пенальті – Жоао Педро його впевнено реалізував. 0:2!

Господарі одразу побігли відігруватись, що вилилось у постріл Унаса в стійку на 67-й хвилині та вилучення Лікоянніса на 75-й. Граючи у більшості, Кротоне міг відродити інтригу на 90-й хвилині, коли Педру Перрейра пробив із середньої дистанції – острів'ян врятувала поперечина! Зрештою, новачок Серії А так і не забив. Кальярі святкує стратегічну перемогу.

Найменш цікаву зустріч провели в Удіне, де місцевий Удінезе приймав Фіорентину. Особливого турнірного значення цей поєдинок не мав, та і яскравих моментів у ньому було обмаль – і навіть вихід Кокоріна не рятував від нудьги. Здавалося, що все завершиться "нулями", але на 86-й хвилині Нестеровскі вдалося вивести господарів уперед – він замкнув високу подачу на лінію воротарського. 1:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Наполі у рідних стінах приймав Беневенто, який не знав перемог у семи турах поспіль. Неаполітанцям життєво необхідно було переграти суперника, адже тоді відставання від зони Ліги чемпіонів скоротилося б до трьох залікових балів при одному матчі в запасі. Збереження роботи Ріно Гаттузо залежало саме від наявності шансів на прорив у топ-4.

Господарі домінували протягом всієї зустрічі. Ще у першу годину гри статистика ударів вражала цифрами 13:3 на користь партенопейців, однак на табло горіли скромні 1:0 – єдиний гол забив Мертенс, який на 34-й хвилині вистрілив метрів з восьми після передачі від Інсіньє з невеличким рикошетом. На 38-й Зєлінскі забив і другий гол, однак його скасували через офсайд. Дотиснути підопічних Піппо Індзагі (екс-партнера Гаттузо по Мілану) вдалося аж на 66-й хвилині, коли Політано замкнув навіс Інсіньє на дальню стійку – 2:0! Цей гол став останнім.

Джорджина у відвертому купальнику потрапила на передовицю журналу й розповіла, який Роналду в побуті