УКР РУС

Лечче без Шахова зазнав розгрому у Вероні, Інтер не втримав перемогу над Кальярі: 21-й тур Серії А, неділя

26 січня 2020 Читать на русском

В рамках 21-го туру чемпіонату Італії було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 21-й тур

Інтер – Кальярі – 1:1

Голи: Мартінес, 29 – Наінгголан, 78

Вилучення: Мартінес, 90+4 (І, друга жовта картка)

Сампдорія – Сассуоло – 0:0

Вилучення: Пелузо, 26

Верона – Лечче – 3:0

Голи: Давідовіч, 19, Пессіна, 34, Пацціні, 86 (пен)

Вилучення: Делль'Орко, 68 (друга жовта)

Парма – Удінезе – 2:0

Голи: Гальоло, 19, Кулусевскі, 34

Голепад Аталанти у відеоогляді матчу проти Торіно – 7:0

Інтер і Кальярі розпочали поєдинок у неспішному темпі, тому першим помітним епізодом стала травма Шкріняра на 17-й хвилині. Та вже за 12 хвилин Інтер організував гол фактично з нічого. Дебютант Янг виконав крос із правого флангу, а Лаутаро Мартінес, легко підштовхнувши оборонця, переправив м'яч у сітку головою. Сардинійці довго сперечалися з арбітром, але переконати його в порушенні правил не зуміли.

Другий тайм пройшов у схожому стилі. Команди "вовтузилися" в центрі поля й мало били по воротах, хоча "нерадзуррі" були ближчими до подвоєння переваги. Зрештою, міланців за беззубість покарав Раджа Наінгголан. На 78-й бельгієць потужно приклався метрів із 30-ти й змусив капітулювати Хандановіча. У цей момент найважче було дивитися на Антоніо Конте, який зрозумів, що вирвати перемогу його підопічні не зможуть. Так і сталося, а все, на що спромоглися господар – нестриманість Лаутаро щодо арбітра й червона картка для аргентинця в підсумку.

Парма у рідних стінах приймала Удінезе. Господарі доволі швидко встановили комфортну перевагу в рахунку: на 19-й хвилині Гальоло прошив голкіпера з гострого кута, пробивши з відскоку після удару Кулусевскі, а на 34-й сам Деян поцілив у дальній з лінії штрафного – 2:0. Фріульці могли відквитати один гол на 42-й, однак Лазанья влучив у поперечину. По перерві команди обмінялися класними ударами у виконанні Мандрагори, Де Пауля, Лазаньї та все того ж Кулусевскі, але бодай ще один гол вболівальники так і не побачили. Парма святкує "суху" перемогу.

Верона зустрічалася з Лечче, який знову обійшовся без допомоги Шахова – Євген залишився на банці. У його команди гра не пішла: на 19-й хвилині Давідовіч вивів веронців вперед, замкнувши подачу Велозу з кутового, а на 34-й Пессіна аналогічним чином пробив з кросу Лазовіча – 2:0. В компенсований до першого тайму час Майєр міг відквитати один м'яч, але після його удару той влучив у поперечину. По перерві ж у Лечче мало що вдавалося, а на 68-й хвилині гості ще й у меншості залишились внаслідок фолу Делль'Орко, покараного другою жовтою. Господарі скористалися більшістю, довівши справу до розгрому – на 86-й хвилині з пенальті відзначився Пацціні. Цей гол став останнім у зустрічі.

Сампдорія вдома грала проти Сассуоло. На відміну від матчів у Пармі та Вероні, генуезький поєдинок не потішив голами чи особливо яскравими моментами у першому таймі, однак гості вже на 26-й хвилині залишились у меншості внаслідок грубого фолу Пелузо. В другому таймі господарі серйозно додали в активності, але єдиний по-справжньому гольовий момент вони створили лише на на 70-й хвилині – Лінетті пробив головою під поперечку, але Консільї парирував. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Турнірна таблиця чемпіонату Італії