УКР РУС

"Хтось прямо називав мене бомжем": Рафінья приголомшив своїм минулим – був жебраком і втратив друзів через наркотики

16 вересня 2022 Читать на русском

Вінгер Барселони Рафінья відверто розповів про своє життя у Бразилії до професіонального знайомства з футболом.

"Повинен сказати вам правду: це складно. Тому, хто народився у такому районі, як я, важко залишатись зосередженим. Я із Рестінга, важко йти своїм шляхом і не збитися з нього. Можливості з'являються, їх багато. Обіцяють легший спосіб заробітку, і саме там люди губляться. Я ніколи не сходив зі шляху, але був свідком, йшов поруч з тими людьми, які губилися.

Рафінья дав нестандартну обіцянку на випадок перемоги Барселони в ЛЧ – він вже це робив у Лідсі

Втратив багато друзів у світі криміналу, у наркобізнесі... Друзі, які грали у десять разів краще за мене і які могли б бути у великому футбольному клубі. Наявність цих прикладів поруч зі мною була важливим фактором, який допоміг мені зосередитися. Змалечку знав, що хочу бути футболістом. Досягти цієї мети, покинувши свій район, – це велика жертва. Але мої амбіції були ще більшими. Я не сходив зі шляху. Якщо сьогодні говорять про мою "магію" у футболі, то я скажу... це справжня магія.

Саме завдяки моїй родині я ніколи не кидав школу й ігнорував можливості піти хибним шляхом. Саме завдяки їм я тут. Було б несправедливо сказати, що я голодував у своєму житті, адже у моїх батьків вдома ніколи не бракувало їжі. Але все одно після тренувань я стояв на вулиці й просив людей купити мені щось поїсти чи перекусити. Хтось допомагав, а хтось прямо називав мене бомжем. І мені нічого не залишалося, як чекати автобуса додому, щоб перекусити. Мені тоді було від 12 до 14 років", – цитує Рафінью Marca з посиланням на UOL Esporte.

Нагадаємо, 25-річний бразилець чудово зарекомендував себе у Лідсі, якому Барса цього літа заплатила 58 мільйонів євро. Вінгер уже встиг провести 6 офіційних матчів, забити один м'яч та раз асистувати.

Баварія у непростій грі здолала Барселону – Лєвандовскі змарнував топ-моменти, мюнхенці забили двічі за чотири хвилини