УКР РУС

Холанд розгромив Вулвз, оформивши покер і ставши в один ряд з Коулом та Оуеном – Ман Сіті впритул наблизився до Арсенала

4 травня 21:56 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Манчестер Сіті у рамках 36-го туру АПЛ 2023/24 переміг Вулверхемптон (5:1). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Усі говорять про матч у запасі, який і принесе Манчестер Сіті чемпіонство, однак насправді ситуація у "містян" теж непроста. Навіть одна нічия ризикує стати фатальною для підопічних Пепа Гвардіоли. Їм, як і Арсеналу, треба перемагати у всіх турах.

Ньюкасл розгромив Бернлі й обійшов МЮ, Шеффілд побив 122-річний рекорд пропущених голів, Ярмолюк зіграв 30 хвилин

Букмекери не вірили, що Вулверхемптон зможе створити сенсацію на "Етіхаді". Коефіцієнти навіть на непрограш були гігантськими. Ще до перерви господарі довели, що контори мали рацію – Сіті розтрощив "вулвз". Рахунок було відкрито вже на 12-й хвилині.

Цьому передував проникний пас Фодена й крос від Бернарду Сілви. Гвардіол замикав його ударом над воротами, а Аїт-Нурі влетів в коліно Йошко. Пенальті! Холанд впевнено його реалізував – 1:0!

Ще один навіс Бернарду Сілви на 17-й хвилині міг завершуватись дублем Ерлінга, однак його замикання з близької відстані парирував Са. Не біда! На 35-й хвилині Родрі виконав навіс на лівий кут воротарського, а Холанд перестрибнув захисника й пробив головою під дальню стійку. 2:0!

Перед перервою вболівальники побачили і хет-трик. Нападник прийняв закидання від Аке й скинув м'яч Ковачічу, а сам побіг відкриватись у штрафний. Матео розрізним пасом вивів Ерлінга віч-на-віч, Семеду збив його, а рефері вказав на позначку – 3:0.

Таким чином, Холанд став третім після Енді Коула та Майкла Оуена футболістом, якому вдалося провести два хет-трики до перерви в матчах АПЛ. Ще один норвежець провів з Ноттінгемом у попередньому сезоні.

Вулверхемптон зумів відіграти один гол за сім хвилин по перерві, скориставшись помилкою Едерсона на виході. Бразилець не зміг нормально вибити крос від Бельгарда, дозволивши Хвану вколотити м'яч у сітку.

Холанд відреагував миттєво – рівно за хвилину форвард святкував покер. Едерсон запустив сферу на Фодена, той закинув на Ерла в штрафний, а норвежець з-під Кілмана зарядив під ліву стійку. 4:1!

Тільки Габріель Жезус робив покер в АПЛ швидше, ніж Холанд (53 хвилини проти 54-х). Супервікінг міг і пента-трик оформити, однак його потужний удар на 63-й хвилині парирував Са.

Зрештою, наприкінці зустрічі він поступився місцем Альваресу. Хуліан же відзначився вже за три хвилини після появи на полі – чемпіон світу прийняв пас від Родрі й з лівого краю штрафного поцілив під праву стійку. 5:1! Цей гол виявився останнім у зустрічі.

Фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Манчестер Сіті. "Містяни" скоротили відставання від Арсенала до одного залікового балу при грі в запасі.

Арсенал не без скандалу розгромив Борнмут, відірвавшись від Манчестер Сіті – Забарний старався, Зінченко знову не зіграв