УКР РУС

РБ Лейпциг врятував нічию з Борусією М, Баварія очолила таблицю, Холанд встановив рекорд: 20 тур Бундесліги, субота

1 лютого 2020 Читать на русском

У суботу, 1 лютого, відбулися 6 поєдинків 20 туру чемпіонату Німеччини. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини, 20 тур

Аугсбург – Вердер – 2:1

Голи: Нідерлехнер, 67, Варгас, 82 – Єдвай, 23 (авт)

Борусія Д – Уніон Берлін – 5:0

Голи: Санчо, 13, Холанд, 18, 76, Ройс, 68 (пен), Вітсель, 70

Хоффенхайм – Байєр – 2:1

Голи: Крамаріч, 24, Сков, 65 – Діабі, 11

Вилучення: Демірбай, 90+3

Фортуна – Айнтрахт Франкфурт – 1:1

Голи: Айхан, 78 – Чандлер, 90+4

Майнц – Баварія – 1:3

Голи: Сен-Жюст, 45 – Левандовскі, 8, Павар, 14, Алькантара, 26

РБ Лейпциг – Борусія М – 2:2

Голи: Шик, 50, Нкунку, 89 – Плеа, 24, Хоффман, 35

Вилучення: Плеа, 61 (друга жовта)

Вердер, який бореться за виживання, у виїзному поєдинку з Аугсбургом відкрив рахунок в середині першого тайму завдяки курйозному автоголу. Єдвай опинився не в тому місці після вибивання м'яча, а той по-зрадницьки влетів у ворота. Аугсбург відповів по перерві – на 67-й та 82-й хвилинах голи Нідерлехнера і Варгаса принесли баварцям перемогу та комфортне місце в середині таблиці.

Герта у рідних стінах розписала нічию з Шальке – Пйонтек дебютував у Берліні без голів

Борусія Д швидко відкрила рахунок у домашньому матчі з берлінським Уніоном. Санчо влучним ударом завершив прорив у штрафний майданчик – допоміг рикошет. За кілька хвилин Ерлінг Холанд, який вперше вийшов у старті, забив свій черговий гол за Борусію. Норвежець замкнув простріл Брандта з правого флангу. До слова, 19-річний Холанд забив 6 м'ячів за 77 зіграних хвилин, при цьому абсолютно кожен його удар по воротах став результативним. Такого в історії елітного німецького дивізіону не вдавалося ще нікому. Рекорд Бундесліги – неймовірний початок кар'єри в новому клубі!

У другому таймі Холанд заробив пенальті, який реалізував Марко Ройс. Тут же відзначився Аксель Вітсель, який завершив швидку контратаку підопічних Фавра. Крапку в матчі поставив все той же нестримний Холанд, "прошивши" голкіпера ударом з лівої. 5:0 – Дортмунд, принаймні, тимчасово обійшов Гладбах і піднявся у топ-3.

Хоффенхайм та Байєр обмінялися голами у першій половині тайму. На результативний удар Діабі, який класно розібрався із захисником та голкіпером, своїм забитим м'ячем відповів Крамаріч. У другому таймі Хоффе вийшов уперед – Сков розстріляв ворота "фармацевтів", завершивши контратаку господарів. Цей гол став останнім у матчі.

Аутсайдер Бундесліги Фортуна, яка нещодавно змінила головного тренера, вдома приймала Айнтрахт. Перша половина поєдинку завершилася без голів, а на старті другого тайму господарі, здавалося, відкрили рахунок. Ампома завершив швидку контратаку Фортуни та вивів свою команду вперед. Втім, гол було скасовано через офсайд. Зрештою, під завісу поєдинку дюссельдорфці все ж забили. Айхан виконав штрафний, а рикошет від стінки дезорієнтував голкіпера. Айнтрахт відігрався вже у компенсований час – після розіграшу штрафного відзначився Чандлер.

Баварія вже на старті поєдинку проти Майнца забезпечила собі комфортну перевагу в рахунку. Лєвандовскі ударом головою замкнув розкішний навіс Павара, а Горецка виявився найспритнішим на добиванні. На 26-й хвилині Алькантара ударом в дальній кут забив третій м'яч, який поховав інтригу в поєдинку. Проте перед перервою Майнц один гол все ж відквитав – після розіграшу кутового відзначився Сен-Жюст. Допоміг невеличкий рикошет. Другий тайм зустрічі голів не приніс. 1:3 – Баварія обійшла РБ Лейпциг та очолила турнірну таблицю.

РБ Лейпциг намагався повернути лідерство у домашньому матчі проти ґладбаської Борусії, однак до середини першого тайму гості вели з рахунком 0:2 – Плеа на 24-й та Хоффман на 35-й розстріляли ворота Гулачі точними ударами з центру штрафного. "Бики" не відійшли від шоку до самої перерви, але за п'ять хвилин після поновлення гри свіжий Шик відквитав один гол, скориставшись жахливою помилкою Зоммера на виході (Ян випустив м'яч з рук).

На 61-й хвилині Борусія ще й у меншості залишилась – Плеа у необов'язковій ситуації поставив підніжку супернику, отримав першу жовту, бурхливо відреагував і одразу отримав другу. Після цього РБ Лейпциг притиснув суперника, почавши облогу його штрафного, а Юліан Нагальсманн на 70-й хвилині ще й кинув у бій новачка-дебютанта Ольмо. Хальстенберг стріляв у стійку, Зоммер витягував потужні удари Забітцера та Вернера, Шик претендував на пенальті – Борусія стояла на смерть, але не втрималась. На 89-й хвилині Нкунку шаленим пострілом метрів з 24-х відправив м'яч у дальній кут, зрівнявши рахунок і врятувавши РБ Лейпциг від поразки.

Втім, одноосібне лідерство Баварії перервати не вдалося: у "биків" 41 очко, у мюнхенців – 42.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ