УКР РУС

Вердер останнім ударом у компенсований час вирвав нічию з Гертою: 22-й тур Бундесліги, матчі суботи

16 лютого 2019 Читать на русском

В рамках 22-го туру чемпіонату Німеччини Хоффенхайм переміг Ганновер, Штутгарт програв РБ Лейпцигу, Вольфсбург впевнено переграв Майнц, а Вердер завдяки пострілу Пісарро зі штрафного врятувався у Берліні.

Чемпіонат Німеччини 2018/2019, 22-й тур

Хоффенхайм – Ганновер – 3:0

Голи: Жоелінтон, 4, Бельфоділ, 14, Демірбай, 80

Штутгарт – РБ Лейпциг – 1:3

Голи: Цубер, 15 (пен) – Поульсен, 6, 74, Забітцер, 68

Вольфсбург – Майнц – 3:0

Голи: Арнольд, 4, Вегорст, 69 (пен), Кнохе, 76

Герта – Вердер – 1:1

Гол: Зельке, 25 – Пісарро, 90+6

Хоффенхайм дуже швидко вирішив питання щодо переможця поєдинку з Ганновером. Вже на 4-й хвилині жахлива помилка захисників гостей призвела до перехоплення м'яча Жоелінтоном та його виходу віч-на-віч з голкіпером – 1:0. На 14-й господарі заробили штрафний, подачу з якого головою замкнув Ісхак Бельфоділ – 2:0. У другому таймі гра дещо вирівнялася, але на 80-й хвилині Керем Демірбай потужним ударом з лінії штрафного у правий нижній кут довів справу до розгрому, встановивши остаточний рахунок.

Челсі прийме Манчестер Юнайтед, Мілан проти невтішної серії в Бергамо та ще один шанс Зінченка: топ-5 матчів євровікенду

Штутгарт у рідних стінах приймав РБ Лейпциг, рано пропустивши. На 6-й хвилині після прострілу з лівого краю м'яч відскочив до Поульсена, який з кількох метрів розстріляв ворота Цілера – 1:0. Втім, за 9 хвилин Орбан зіграв рукою у власному штрафному, арбітр призначив пенальті, а Цубер його реалізував – 1:1. Аж до середини другого тайму господарям вдавалося тримати рівний рахунок, але клас Лейпцига довся взнаки: на 68-й Забітцер прямим пострілом зі штрафного вивів гостей уперед, а на 74-й Юссуф Поульсен завершив свій прохід щільним ударом з мінімальної дистанції – 1:3. Маріо Гомес міг відквитати один м'яч на 84-й, але його гол скасували через офсайд. Більше голів у зустрічі забито не було.

Екс-хавбек Німеччини Хітцльшпергер, який зізнався у нетрадиційній орієнтації, став спортивним директором Штутгарта

У паралельній зустрічі Вольфсбург без особливих проблем впорався з Майнцом. Вже на 4-й хвилині Арнольд класним ударом з лінії штрафного в правий нижній кут відкрив рахунок, а у другому таймі Вегорст з пенальті його подвоїв. На 76-й хвилині Робін Кнохе замкнув передачу Яннік Герхарда, оформивши розгром гостей – 3:0.

Герта на "Олімпіаштадіоні" приймала Вердер, захопивши ініціативу з перших хвилин. Найбільш активним попереду в складі берлінців був Деві Зельке, який на 21-й хвилині завершив атаку господарів ударом в штангу, а на 25-й разом з Калу вискочив 2-в-1, отримав передачу та переграв Павленку – 1:0. На 38-й Герта могла подвоїти свою перевагу, але Онджей Дуда прямим ударом зі штрафного влучив у поперечину. У другому таймі Вердер перехопив ініціативу й довго давив на ворота суперника, в той час як Герта не грала попереду взагалі. Здавалося, що берлінці витиснуть перемогу, але на 90+5-й хвилині Сарджент заробив штрафний, а Клаудіо Пісарро пробив під стінкою та врятував Вердер – 1:1!

Таким чином, РБ Лейпциг набрав 41 очко та залишився на четвертій позиції, Вольфсбург з 35 пунктами піднявся на п'яте місце, Хоффенхайм з 33 заліковими балами шостий, а Герта та Вердер, маючи 31 і 30 очок відповідно, займають дев'яту та десяту сходинки. Майнц з 27 пунктами перебуває на одинадцятому, а Штутгарт і Ганновер провисають у зоні вильоту.