УКР РУС

Ходжсон міг очолити Динамо у 2007 році, – агент

11 серпня 2018 Читать на русском

Відомий футбольний агент Шандор Варга розповів, що колишній тренер Фулхема та збірної Англії Рой Ходжсон був близький до того, щоб очолити київське Динамо.

"У 2007 році ми вели переговори з Григорієм Суркісом, Рой вже однією ногою був у Києві. І тут пропозицію від Фулхема, який був у зоні вильоту.

А Ходжсон давно мріяв попрацювати в Прем'єр-лізі. Погодився відразу. Кажу: "Ти божевільний! Навіщо тобі це треба?Динамо пропонує чудовий контракт, клуб виступає в Лізі чемпіонів. А тут шанси врятувати команду мінімальні..." – "Ні, піду у Фулхем".

Шандор Варга: Венгер перед підписанням Лужного питав, чи він любить горілку

Причому, пішов на менші гроші! Умови були кардинально різні. В Фулхемі Рой створив диво. З п'яти останніх матчів виграв чотири і залишився в лізі, випередивши за різницею м'ячів Редінг, який і опустився в Чемпіоншип.

У наступному сезоні пробився в Лігу Європи, де потім дійшов до фіналу. Коли вдома розгромив МЮ 3:0, я був на грі, сидів поруч з його дружиною Шейлою. Після третього м'яча вона шепотіла: "Будь ласка, не забивайте більше!" Переживала за Фергюсона, друга сім'ї.

Варга: Кадар мав опинитись у Бундеслізі, але його агент заплатив лікарю, аби той поставив неправильний діагноз

Сам Фергюсон перед тим матчем сказав в інтерв'ю: "Рой провів в Фулхемі фантастичну роботу, це головний претендент на звання "Найкращого тренер року", – розповів Варга для Спорт Экспресс.