УКР РУС

"Хірурги казали, що я помру", – екс-гравець Динамо заявив, що його кар'єру зламали клубні лікарі киян

23 червня 2019 Читать на русском

Колишній гравець Динамо Денис Адлейба поділився неприємними спогадами про важку травму, яка поклала хрест на його ігровій кар'єрі.

"В одному з матчів на турнірі мене вдарили по нозі. А вночі температура підскочила до 40 градусів, почалися галюцинації. Я розумів, що щось не те відбувається і попросив сусіда по кімнаті покликати лікаря. Сказав йому: "По-моєму, я від'їжджаю".

"Його Maserati палала, а він спокійно мився в душі", – Адлейба про "золоті" часи Мілевського

На одній нозі підстрибом спустився на перший поверх. Робили якісь процедури, але біль не припинявся. Потім масажист масажував години дві. Я навіть заснув. Зранку литкова частина ноги опухла і стала як стегно. Ніхто не міг зрозуміти, що відбувається. Мене відвезли в "Борис". Там зробили пункцію і побачили, що пішов процес нагноєння. Вирішили відразу оперувати.

На наступний день моя нога стала, як дві. Зібрали консиліум з 8 хірургів. 6 з них сказали, що ногу потрібно ампутувати. Говорили: "Він помре". Все було на межі сепсису. Потім мій лікар підтвердив це і сказав: "Якщо ти віруюча людина, то постав свічечку в церкві. Ми тобі не тільки ногу, ми тобі життя врятували". Все могло закінчитися летально.

"Він зламав долю людини", – екс-гравець Динамо Адлейба пригадав конфлікти Блохіна з Мілевським

На мій погляд, це помилка лікаря Динамо Ігоря Шморгуна. Пробіжка після зимової відпустки. Я оступився і відчув дискомфорт в області гомілкостопа. А у нас Кубок Макарова. Лікар мене колов прямо в сухожилля, чого взагалі не можна робити. Так він блокував біль. Я прийшов до думки, що є велика ймовірність того, що він зробив укол нестерильно і пішло зараження. Колоти сухожилля – це саме по собі небезпечно", – розповів Адлейба в інтерв'ю Tribuna.

Нагадаємо, Денис Адлейба провів спільні роки у структурі столичного гранда разом з такими відомими гравцями як Артем Мілевський і Олександр Алієв.