УКР РУС

Атлетіко завдяки дублям Феліша та Суареса розгромив Алавес, Вільяреал сенсаційно поступився Леванте

3 квітня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 30-му турі Прімери відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 30-й тур

Хетафе – Мальорка – 1:0

Гол: Майораль, 82

Нереалізований пенальті: Унал, 65 (Хетафе)

Вилучення: Руссо, 64 (Мальорка)

Леванте – Вільяреал – 2:0

Голи: Моралес, 69, 90+1

Атлетіко – Алавес – 4:1

Голи: Феліш, 11, 82, Суарес, 75 (пен), 90

Програму дня в Ла Лізі відкривала зустріч на "Колосеум Альфонсо Перес" між Хетафе й Мальоркою. Обидві команди мали 6-матчеву безвиграшну серію, причому балеарці ще й програли усі ці поєдинки – таким чином, нічия нікого не влаштовувала. Колективи так налаштувались на перемогу, що замість голів у першому таймі заробили 8 жовтих карток, причому 5 з них були видані за сутичку між футболістами.

Одне із попереджень у бійці отримав центрбек гостей Руссо. В середині другого тайму він поплатився за емоції, відбивши м'яч рукою у власному штрафному й заробивши другу жовту – Мальорка залишилась у меншості, а Хетафе заробив пенальті. Унал відправився його виконувати, вистріливши у лівий кут, однак і цей постріл, і добивання парирував Серхіо Ріко. Втім, втримати нічию Мальорці не судилося. На 82-й хвилині Майораль отримав шикарний розрізний пас від свіжого Вільяра й опинився прямо перед Ріко. Борха в дотик пробив у ближню дев'ятку – 1:0! Хетафе втримав перемогу й відірвався від зони вильоту на 6 очок, залишивши балеарців серед трійки аутсайдерів.

Леванте у домашньому матчі дав бій чвертьфіналісту Ліги чемпіонів – Вільяреалу. "Жаби" нічим не поступались "жовтій субмарині" і справедливо здобули перемогу. Героєм поєдинку став Хосе Луїс Моралес, якому вдалося оформити дубль у другому таймі.

Скориставшись вивіреною передачею Рохера 34-річний форвард вивів Леванте вперед в середині другої сорокап'ятихвилинки, а вже у доданий час вийшов на побачення з кіпером суперника і зняв всі питання щодо переможця. Підопічні Унаї Емері зазнали у Прімері другої поразки поспіль і значно ускладнили собі боротьбу за зону єврокубків.

Атлетіко закривав програму для домашнім поєдинком проти Алавеса. Господарі підійшли до нього, маючи за плечима 5 поспіль перемог – і вже на 11-й хвилині звітної зустрічі мадридці вийшли вперед. Голом відзначився Жоау Феліш, який завершив класну комбінацію з прострілом Врсалько. 1:0! Втім, цей гол залишився єдиним у першому таймі, а в середині другого баски взагалі зрівняли рахунок завдяки грубій позиційній помилці оборони "матрацників".

Цей гол освіжив Атлетіко. Після серії замін господарі відвантажили у ворота гостей 3 м'ячі – на 75-й з пенальті відзначився Суарес, на 82-й Феліш зіграв на добиванні й оформив дубль (він же й розпочав вдалу атаку), а у компенсований час його ж оформив і Суарес. 4:1. Мадридці повертаються на третю сходинку.

Результати жеребкування ЧС-2022 – Україна дізналася суперників, цікава група і шанси на чвертьфінал у найкращій сітці