УКР РУС

Вільяреал мінімально переграв Бетіс: 13-й тур Ла Ліги, матчі неділі

25 листопада 2018 Читать на русском

В матчі 13 туру Ла Ліги Хетафе та Атлетік розійшлись миром, Севілья вдома переграла Вальядолід, Жирона обіграла Еспаньйол, а Вільяреал розібрався з Бетісом.

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 13 тур

Атлетік – Хетафе – 1:1

Голи: Ноласкоаїн, 67 – Мата, 77

Севілья – Вальядолід – 1:0

Гол: Сілва, 30

Еспаньйол – Жирона – 1:3

Голи: Іглесіас, 74 – Стуані, 4, 6, Думбія, 90

Вільяреал – Бетіс – 2:1

Голи: Морено, 52, Чуквуєзе, 54 – Ло Чельсо, 90+1

Хетафе врятував нічию в кінцівці матчу з Атлетіком. Баски більше контролювали гру, і вийшли вперед завдяки голу Ноласкоаїна через 5 хвилин після виходу на заміну. Однак Мата через 10 хвилин врятував нічию для Хетафе.

Атлетік встановив антирекордну безвиграшну серію у своїй історії в Прімері

Севілья провела непростий матч проти Вальядоліда. Загалом поєдинок проходив за ініціативи андалусійців, але гості чинили дуже пристойний спротив – хоча й пропустили на 30-й хвилині, коли Сарабія класно навісив з правого флангу точно на Андре Сілву. У другому таймі Вальядолід міг відігратися завдяки активності Енеса Унала, який двічі забивав голи у ворота Севільї – і двічі їх скасовували через офсайд. Зрештою, "рохі-бланкос" змогли довести матч до мінімальної перемоги.

Жирона впевнено обіграла Еспаньйол. Старт поєдинку був за жиронцями, Стуані вже на 6 хвилині оформив дубль. Еспаньйол розгубився від такого приголомшливого початку і прийшов в себе лише після перерви, коли почав активно атакувати ворота суперників і навіть відіграв гол зусиллями Іглесіаса. Проте останнє слово було за Жироною, Думбія на 90 хвилині поставив крапку в матчі.

Барселона вирвала драматичну нічию з Атлетіко – Коста забив уперше за 9 місяців у Прімері

І в останньому матчі туру зійшлись Вільяреал та Бетіс. Андалусійці підійшли до цього матчу в непоганій формі, обігравши Барселону в минулому турі, а от Вільяреал вже підзабув, що таке перемога в матчі чемпіонату. І саме Вільяреал мав найкращу нагоду в першому таймі, проте Пау Лопес врятував після удару Форналса. Але по перерві "жовта субмарина" вийшла вперед і одразу закріпила свій успіх, відзначились Морено та Чуквуєзе, яким в обох випадках асистував Касорла. Ло Чельсо один гол відіграв, але це було запізно і Вільяреал святкував перемогу.

Таким чином, Севілья вирвалася на перше місце, набравши 26 очок. Хетафе з 17 заліковими балами піднявся на 10 місце, Вальядолід йде на 12-му з такою ж їх кількістю, а Атлетік з 11 пунктами лишився на 18 позиції. Жирона набрала 20 очок і піднялась на 7 місце, Еспаньйол з 21 пунктом лишився на 5 місці. Вільяреал вперше за довгий час переміг, набрав 14 очок і піднявся на 16 місце, Бетіс з 16 пунктами лишився на 14 позиції.