УКР РУС

Реал Сосьєдад зіграв внічию з Валенсією і втратив лідерство, Бетіс розгромив Ельче, Хетафе переміг вдруге в сезоні

21 листопада 2021 Читать на русском

В рамках 14-го туру іспанської першості відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 14-й тур

Хетафе – Кадіс – 4:0

Голи: Олівейра, 7, Куенка, 60, Унал, 81, Мата, 90+4

Ельче – Бетіс – 0:3

Голи: Хуанмі, 12, Вілліан Жозе, 24 (пен.), Фекір, 27

Вилучення: Бельєрін, 68 (Бетіс, червона картка)

Реал Сосьєдад – Валенсія – 0:0

Реал розгромив Гранаду на виїзді й повернувся на вершину Ла Ліги

Хетафе лишень місяць тому відсвяткував дебютну перемогу в сезоні, однак у наступному ж турі кастильці знову програли, опустившись на останню позицію. Ситуацію необхідно було терміново виправляти – і домашній матч проти Кадіса (16-та команда чемпіонату) виявися дуже доречним. Вже на 7-й хвилині господарі відкрили рахунок зусиллями Олівейри, якому вдалося замкнути подачу Суареса з правого флангу. 1:0!

Кадіс не поступався в активності, але моментів у гостей було обмаль. До перерви цифри на табло так і не змінилися, але в другому таймі Хетафе дотиснув "жовту субмарину". На 60-й хвилині Куенка після чергової точної подачі з правого флангу влучно пробив головою в ближню дев'ятку, а на 81-й третій точний крос з того ж флангу завершився голом Унала – і знову головою! У компенсований же час Мата ногою (!) встановив остаточний рахунок у зустрічі. 4:0!

Бетіс, який несамовито рветься у зону Ліги чемпіонів, в останніх двох матчах не набрав жодного очка. "Зелено-білим" виявилось не під силу пободатися з Атлетіко та Севільєю. Нинішній суперник – Ельче – був якраз з розряду тих, на кому можна відігратись і поповнити очковий запас. Севільці з перших хвилин взялись до справи і першим своє ім'я на табло запалив Хуанмі. Згодом Вілліан Жозе подвоїв, але арбітр гол скасував. Бразильському форварду не довго довелось сумувати – Ельче порушив правила у власному штрафному і голеадору вдалось відзначитись з пенальті.

За трохи Фекір зняв всі питання щодо переможця – попереду на футболістів чекало ще півтора тайму. Перед свистком на перерву Лукас Перес впав у воротарському вимагаючи пенальті – арбітр був невблаганний. В середині другої сорокап'ятихвилинки перед Ельче замаячив малесенький шанс – Бельєрін за підніжку побачив перед собою червоне світло і залишив Бетіс у меншості. Однак, дива не сталось – севільці спокійно довели матч до логічної перемоги.

Програму дня в Іспанії закривав матч у Сан-Себастьяні між Реал Сосьєдадом та Валенсією. Господарі внаслідок перемог Реала та Валенсії втратили першу сходинку в таблиці, однак звитяга над "кажанами" повернула б басків на вершину – от тільки гра чомусь не давалася підопічним Іманола Альгуасіла. Та і гості не сильно вражали. За перші 75 хвилин зустрічі команди провели лишень один момент – це Ісак отримав проникний пас у штрафний і пробив. Сілессен парирував.

А на 76-й "королівський клуб" ще й залишився у меншості внаслідок грубого фолу Елустондо. Після цього Валенсія пішла уперед, ледь не відкривши рахунок на 85-й хвилині після подачі на лінію воротарського – Васс з правої вистрілив у дальний кут, але не влучив у ворота. Реал Сосьєдад же мав у активі хіба що вривання Ісака на лівий край штрафного з пострілом повз дальню стійку. От і вся гострота.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию, внаслідок якої баски вийшли на другу позицію. Мадридський Реал залишився на вершині.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ