УКР РУС

Бетіс переграв Жирону й вийшов на третє місце, Реал Сосьєдад здолав Еспаньйол, Севілья втримала нічию з Вільяреалом

18 вересня 2022 Читать на русском

В рамках недільньої програми 6-го туру Ла Ліги було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 6-й тур

Осасуна – Хетафе – 0:2

Голи: Іглесіас, 30, Альварес, 76

Вилучення: Авіла, 43 – Мілья, 90+1

Вільяреал – Севілья – 1:1

Голи: Баена, 51 – Торрес, 8

Бетіс – Жирона – 2:1

Голи: Іглесіас, 15 (пен), 71 – Мартінес, 7

Реал Сосьєдад – Еспаньйол – 2:1

Голи: Сьорлот, 17, Мендес, 29 – Еспозіто, 19

Осасуна в рамках прем'єрного матчу дня приймала Хетафе. Господарі цілковито провалили перший тайм: на 30-й хвилині вони пропустили гол внаслідок розрізної передачі Майораля й пострілу Іглесіаса з гострого кута, а на 43-й памплонці ще у меншості залишились – червону картку отримав Чімі Авіла. На перерву команди відправились за мінімальної переваги гостей.

Атлетік перестріляв Райо Вальєкано й вийшов на третє місце, Валенсія розгромила Сельту, Альмерія поступилась Мальорці

В другому таймі підопічним Яго Арасате ніяк не вдавалось створити якийсь цікавий момент, а на 76-й хвилині вони ще й пропустили вдруге. Цього разу мадридці забили після подачі зі стандарту – Гастон Альварес замкнув скидку від Дуарте. 0:2! Цей рахунок виявився остаточним. Хетафе здобув другу перемогу в сезоні й не дозволив Осасуні піднятись у зону ЛЧ.

Однією з головних подій туру було протистояння Вільяреала й Севільї на "Кераміці". Андалусійці підходили до нього, маючи всього одну звитягу в семи матчах у сезоні, тож мотивація била через край – і вона вилилась у гол на 8-й хвилині! Рахунок відкрив Олівер Торрес, якому вдалося замкнути простріл від Іско. 0:1! По суті, цей епізод виявився найнебезпечнішим у першому таймі для обох команд, якщо не згадувати про удар Парехо на 27-й хвилині з-за меж штрафного – від пропущеного голу Севілью врятувала поперечина.

Вільяреал зміг відігратись на старті другого тайму. Капу розрізним пасом вивів Баену віч-на-віч, той пробив у голкіпера (до речі, по перерві гості його замінили), але відскок припав у ногу Алексу. 1:1! Нервіонці нічим цікавим так і не відповіли, а от Баена цілком міг і дубль оформити – на 65-й хвилині він увійшов на лівий край карного майданчика, хитнув захисника й пробив повз Дмітровіча у дальній кут. Акунья заблокував м'яч на лінії воріт.

У компенсований час вирвати перемогу для господарів міг Данджума, який замикав простріл ударом метрів з шести – втім, Арно запустив сферу у небо. У підсумку, фінальний свисток зафіксував нічию.

Бетіс у рідних стінах приймав Жирону. Поєдинок виявився доволі багатим на моменти – кожна з команд награла на ~1,5 xG, а в перші 15 хвилин фани побачили аж два голи. Рахунок відкрили гості, скориставшись позиційною помилкою оборони "вердібланкос". Арнау Мартінес отримав передачу на правий край штрафного й опинився прямо перед голкіпером, перегравши його. Втім, господарі заробили пенальті й відігрались.

Після активного старту гра вирівнялась. Перший тайм завершився внічию, а на початку другого Рейньєр міг вивести Жирону вперед – втім, його постріл з близької дистанції припав на дальню стійку. Бетіс же своїм шансом на 71-й хвилині скористався. Борха Іглесіас отримав пас на хід, вискочив на рандеву з воротарем і забив другий гол у ворота каталонців. Він виявився останнім у зустрічі. Андалусійці відсвяткували перемогу, набрали 15 очок і піднялись на третю позицію в турнірній таблиці.

У паралельній зустрічі Реал Сосьєдад здолав Еспаньйол. Вже на 17-й хвилині баски відкрили рахунок зусиллями Кубо, якому вдалося вибити м'яч у голкіпера – Сьорлоту залишалося забити у порожні ворота. Втім, надзвичайно ефектний розіграш кутового на 19-й допоміг "папугам" відновити статус-кво. Гол забив Еспозіто.

Через 10 хвилин підопічні Іманола Альгуасіла знову прошили голкіпера каталонців. Цього разу обійшлося без його помилки, однак вдруге спрацював високий пресинг – "чурі-урдін" відібрали м'яч на чужій третині й розкатали швидку атаку з виходом Мендеса віч-на-віч. 2:1!

Цей гол виявився останнім у зустрічі, хоча в другому таймі команди мали декілька хороших нагод забити ще раз. Гострішими були баски, тож їхня перемога виглядає абсолютно заслуженою.

Барселона обійшла Реал та очолила Прімеру – реабілітація за Баварію, дубль і ювілей Лєвандовскі, два асисти захисника