УКР РУС

Хацкевич пояснив, чому Яремчуку не вдалось заграти у Динамо

21 серпня 2021 Читать на русском

Колишній наставник Динамо Олександр Хацкевич пригадав співпрацю із теперішнім форвардом Бенфіки та збірної України Романом Яремчуком.

"Досі шкодую тільки, що Рома Яремчук не залишився в команді. Але була дуже велика конкуренція тоді, і ми велику ставку зробили на Бєсєдіна. Були Мбокані, Мораєс і Кравець ще. Яремчука дуже добре знаю, адже працював з ним у молодіжній команді, а потім ми разом перейшли в Першу лігу.

"У Яремчука є все, щоб давати команді ще більше": тренер Бенфіки – про гру українця у матчі Ліги чемпіонів з ПСВ

У нас була тоді суперечка з однією людиною зі структури клубу, що я Рому перевів з молодіжної команди в Динамо-2. А я дуже добре знав Яремчука, у нього досить класні перспективи були. Але на той момент, коли ми працювали, він був п'ятим нападником у команді. І тримати його в команді... Ми його віддали в оренду в Олександрію. Мені потім говорили, що давай його по орендах ганяти, хай він там проведе певний період часу. Але навіщо так з пацаном? Надійшла пропозиція від Гента, будь ласка, ми його віддали.

І зараз це основний нападник збірної України. А якби він у Києві... Ось сказав би йому тоді я або президент: "Давай, Ромо, ти їдеш в одну оренду, потім в іншу. А через два-три роки, можливо, заграєш в Динамо", – поділився Хацкевич у інтерв'ю YouTube-каналу Миля.

Нагадаємо, Яремчук є вихованцем Динамо, але після вдалої оренди в Олександрії покинув киян заради чемпіонату Бельгії. Наразі Роман виступає у складі Бенфіки, відзначившись голом та 3 асистами у 3 матчах за нову команду.

Бенфіка перемогла ПСВ у матчі плей-офф кваліфікації ЛЧ – Яремчук віддав асист, але продемонстрував неоднозначну гру