УКР РУС

Манчестер Сіті легко розгромив Хаддерсфілд: конкурент Зінченка вказує українцеві на двері

20 січня 2019 Читать на русском

Манчестер Сіті обіграв на виїзді Хаддерсфілд у матчі 23 туру англійської Прем'єр-ліги. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Англія, АПЛ, 23-й тур

Хаддерсфілд – Манчестер Сіті – 0:3

Голи: Даніло, 18, Стерлінг, 54, Сане, 56

Команда Хосепа Гвардіоли не мала права на помилку після божевільної перемоги Ліверпуля над Крістал Пелас. Чотири пункти відставання від лідера просто зобов'язують "містян" налаштовуватись на кожну гру, як на своєрідний фінал. Зважаючи на це, каталонський фахівець вирішив не гратись з вогнем та виставив бойовий склад проти останньої команди АПЛ. Втім у старті "містян" не обійшлося без деяких точкових змін порівняно з попередніми матчами. Отаменді підміняв Стоунза, а Гюндоган дозволив перевести подих Давіду Сілві. Один з лідерів команди у першому колі Бернарду також залишився на лавці. Натомість українець Олександр Зінченко навіть не потрапив у заявку на гру. Місце правого латераля посів Даніло, який сповна віддячив Пепу за довіру.

Ман Сіті створив перший небезпечний момент вже на 3-й хвилині. Агуеро, обігравшись зі Стерлінгом, не влучив у ворота з гострого кута. Після цього чемпіони Англії повністю заволоділи ігровою і територіальною перевагою, про що свідчить, зокрема, статистика володіння м'ячем станом на десяту хвилину – 20% проти 80%.

На 13-й хвилині арбітр Андре Марінер мав усі підстави призначати пенальті за фол господарів на Стерлінгу, однак проти зіркового вінгера, схоже, зіграла репутація симулянта. На повторі здалось, що це – стовідсоткова "позначка".

Підопічні Гвардіоли сумували недовго та вже через п'ять хвилин зуміли відкрити рахунок, хоча й не без фарту. Даніло смачно приклався до м'яча з-за меж карного, а той рикошетом від голови захисника потрапив у сітку. Ось таким курйозним чином Ман Сіті став першою командою топ-5 ліг Європи, яка забила 100 голів у всіх турнірах.

Після перерви "містяни" ще двічі вразили ворота бідолашного Хаддерсфілда. На 54-й хвилині доля повернула боржок Стерлінгу, який головою замкнув навісну передачу Сане. А вже за мить відзначився сам Лерой, вийшовши на побачення з Лосслем після класної скидки головою від Агуеро – 3:0. Німецький вінгер забив 8-й гол у сезоні, довершивши свою блискучу статистику ще й 9-ма асистами.

Відзначимо, що третю гольову атаку Сіті розпочав Даніло, який верховою передачею знайшов Агуеро на лінії карного. Майже ідеальна гра португальця, який був визнаний гравцем матчу за версією WhoScored з оцінкою 8.5 – дуже погана новина для Зінченка. Українцеві, найпевніше, доведеться шукати нову команду.

Отримавши комфортну перевагу, Гвардіола провів декілька замін. Невтомний Фернандінью поступився місцем Давіду Сілві, а Бернарду вийшов замість Сане. "Містяни" легко довели справу до перемоги та не дозволили Ліверпулю збільшити відрив.