УКР РУС

Гвардіола став на захист Манчестер Сіті у справі щодо порушень фінансового фейр-плей: "Я так розумію, нас уже засудили"

10 лютого 2023 Читать на русском

Головний тренер Манчестер Сіті Хосеп Гвардіола висловився щодо скандальної ситуації навколо клубу, який звинувачують у фінансових порушеннях.

"Я так розумію, нас уже засудили. Все це вже було, коли клуб атакував УЄФА. Нас звинуватили, але ми довели свою невинність у суді проти УЄФА. Я знаю, на чиєму боці знаходжуся. Дуже тішить, що тебе не можуть називати злочинцем до того, як доведуть провину. Радий, що ми матимемо можливість довести свою правоту.

Гвардіола може покинути Манчестер Сіті на тлі нового скандалу: "Якщо ви мені збрешете, мене тут не буде"

У нас є хороші юристи, в УЄФА вони теж були. Результат ми знаємо. Впевнений, АПЛ та 19 інших клубів наймуть хороших юристів для цього суду. Подивимося, що буде у вердикті. Якщо доведуть нашу провину, то клуб її прийме. Однак, як нам відшкодують збитки, якщо знову виявиться, що ми нічого не порушували? Я вірю Манчестер Сіті", – цитує Гвардіолу BBC.

Нагадаємо, Манчестер Сіті офіційно звинуватили у масових порушеннях правил фінансового фейр-плей. Клуб ризикує втратити очки у турнірній таблиці, а найсуворіша санкція передбачає виключення з АПЛ. Це не перший великий скандал за участю Манчестер Сіті. У 2020-му клуб отримав дворічну дискваліфікацію з єврокубків за фінансові махінації, однак зумів оскаржити санкції в CAS.

Трансфер Мудрика спонукав УЄФА ввести нове обмеження – хитрощі Челсі більше не пройдуть