УКР РУС

"Гроші будуть окроплені кров'ю": Фонсека відкрито виступив проти трансферів у російські клуби

14 серпня 2023 Читать на русском

Колишній наставник Шахтаря Паулу Фонсека, який зараз очолює Лілль, закликає не мати справ із клубами, які представляють країну-терористку.

"Протягом минулого тижня я читав, що Бенфіка та Брага розглядають можливість продажу Чикінью і Тормени російським клубам. Бенфіка, яка зразково організувала кампанію допомоги Україні з початку війни. Моєю рідною Брагою керують чуйні люди з величезним серцем. Словом, я не хочу вірити. Я відмовляюся це робити.

"Не хочемо мати справу з росіянами": італійський клуб не відпустив гравця у Спартак і готовий втратити мільйони євро

Два тижні тому російський клуб намагався купити Рожеріо, лівого захисника
Сассуоло. Італійський клуб відмовився навіть розпочати переговори і заявив про етичні питання, пов'язані з війною, які їх не влаштовують. Я був гордий думати, що футбольний світ продовжує бути прикладом.

Я звертаюся до Бенфіки і моєї Браги із закликом наслідувати приклад італійського клубу. Знаю, що час іде, і люди у себе вдома, як правило, не слухають новини, пов'язані із війною в Україні. Але щодня Росія продовжує вбивати людей, навіть невинних дітей. Можливо, хто із них в цей момент був дома і дивився футбольний матч.

Одне знаю точно – якщо Бенфіка та моя Брага закриють угоди з російськими клубами,
то гроші будуть окроплені кров'ю дітей, які гинуть щодня в Україні. І багато хто з цих дітей любив футбол", – написав Фонсека у своєму Twitter.

Сенсаційно без ПСЖ – топ-5 команд, за якими варто стежити у Франції