УКР РУС

Григорій Суркіс: Люди, які демонструють неповагу до Луческу, – дурні

5 жовтня 2021 Читать на русском

Брат президента Динамо Григорій Суркіс висловився про протистояння Мірчі Луческу та нинішнього наставника Шахтаря Роберто Де Дзербі.

"Класичне завжди проходить в безкомпромісній боротьбі, з вилученнями. На мій погляд, обидві команди виглядали втомленими, тому що змагальний цикл такий, що неможливо відпочити. Але кожна команда намагалася показати свій клас, свої найкращі якості і забити переможний м'яч або більше голів, але поєдинок завершився нульовою нічиєю.

Зірку Луческу на алеї слави в Донецьку залили блакитною фарбою

Команди продемонстрували міць двох тренерів, протистояння відбулося між Луческу і Де Дзербі. Воно не виявило найсильнішого, Динамо зберегло триочковий відрив від Шахтаря. Коли Луческу працював у Шахтарі, а Динамо тренували вітчизняні тренери, у наставників був різний менталітет. А тепер у нинішніх наставників команд він схожий. На мій погляд, в цій грі був визначальним величезний досвід Луческу, адже програвши Суперкубок з рахунком 0:3, зазнавши поразки в Мюнхені від Баварії, перш за все, потрібно було зробити щось, щоб команда прийшла до тями і продемонструвала свої найкращі якості, а це дуже складно, з огляду на перельоти. У Динамо було два дні, щоб підготуватися до цього матчу.

У Донецьку зірку Луческу зафарбували кольорами Динамо? Я навіть не хочу коментувати такі речі, які свідчать про неповагу до людини, яка має величезний досвід, величезні заслуги перед українським футболом і сиве волосся. Незалежно від того, кого він тренував до цього, в демократичній країні його перехід у Динамо повинен сприйматися зовсім по-іншому. Люди, які демонструють неповагу до Луческу, – дурні", – сказав Суркіс в ефірі ПроФутбол Dіgital.

"Очолити Динамо? Таких думок не було ніколи": Валерій Яремченко оцінює Луческу, Де Дзербі, Петракова і сумує за Львовом