УКР РУС

"Гравці Барси можуть побачитись з російськими шанувальниками в районі Бахмуту": УАФ – про ганебне відео каталонців

22 травня 2023 Читать на русском

УАФ приєдналася до масової критики Барселони, футболісти якої записали люб'язне звернення до фанатів з росії.

"Після здобуття Барселоною чемпіонства Іспанії в сезоні 2022/23 футболісти клубу Серхі Роберто та Алекс Бальде подякували "дорогим вболівальникам з Росії" за підтримку та пообіцяли їм "скоро побачитись". Якщо футболісти Барселони так мріють побачитись з російськими шанувальниками, то можуть це зробити в районі Бахмуту, Мар’їнки чи Авдіївки. Або відвідати десятки інших населених пунктів в Україні і на власні очі побачити те, в що перетворюють мирні міста, житлові будинки, дитячі садочки, спортивні школи і стадіони їхні озброєні шанувальники з росії.

Лєвандовскі відреагував на подяку гравців Барселони фанатам з Росії: "Вийшло дуже погано"

Серхі Роберто і Алексу Бальде перед тим як загравати з російськими вболівальниками, варто б поцікавитись цифрою вбитих росіянами дітей в Україні. Це більше ніж 480 дітлахів, які теж могли мати успішну футбольну кар’єру чи вболівати за улюблені клуби. А ще футболістам Барселони варто б проявити повагу до загиблих українських вболівальників, які пожертвували найдорожчим, що в них було, заради захисту дітей, рідних міст, незалежності України і миру в Європі, частиною якої є і Барселона.

Крім того, футболісти клубу мали б пам’ятати, що вони не можуть зараз зустрітися з представниками російських клубів у єврокубках не через результати жеребкування, а через безстрокове відсторонення усіх російських команд від усіх змагань, які проходять під егідою УЄФА та ФІФА. Країна-агресор має залишатися в повній ізоляції поки не заплатить за всі свої злочини.

Динамо відповіло Барселоні за подяку російським вболівальникам, запропонувавши чемпіонам Іспанії поїхати "за порєбрік"

Віримо, що європейська футбольна спільнота дасть адекватну оцінку ганебному вчинку футболістів Барселони, і ми вже бачимо такі приклади. Вважаємо, що якщо і звертатись до фанатів країни 404, то лише аби зайвий раз нагадати той єдино правильний напрямок, куди через агресію їхньої країни пішов і російський футбол.

Керівництво Барселони закликаємо працювати не лише в плані спортивних досягнень, а й над вихованням тих європейських цінностей, в основі яких лежить мир і демократія. І за які саме Україна сьогодні веде запеклу боротьбу. Просимо Consulado General de Ucrania en Barcelona допомогти в донесенні інформації про злочини росіян в Україні до ФК", – написала прес-служба УАФ.

"Я – солдат": Владислав Ващук згадує жахи Гостомеля і поспішає взяти участь у контрнаступі