УКР РУС

Реал Сосьєдад не зміг переграти Алавес і втратив лідерство у Прімері, перемога Бетіса відтерміновує відставку Пеллегріні

6 грудня 2020 Читать на русском

В рамках недільної програми 12-го туру Ла Ліги було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 12-й тур

Гранада – Уеска – 3:3

Голи: Суарес, 43, Моліна, 88, Г. Санчес, 90 – Ріко, 21, Б. Гарсія, 49, Окадзакі, 82

Осасуна – Бетіс – 0:2

Голи: Іглесіас, 76, Міранда, 90+1

Вільяреал – Ельче – 0:0

Алавес – Реал Сосьєдад – 0:0

Вилучення: Батталья, 62 (Алавес)

Програму дня відкривав домашній поєдинок Гранади проти Уески. Гості відкрили рахунок в середині першого тайму зусиллями Ріко, якому вдалося замкнути подачу Раміреса з лівого флангу, однак перед самою перервою господарі відповіли контратакою з виходом Суареса віч-на-віч – 1:1. Саме з цим рахунком команди пішли на перерву.

Кадіс здобув сенсаційну перемогу над Барселоною – каталонці програли "жовтій субмарині" вперше за 29 років

На другий тайм андалусійці кинули в бій Сольдадо та Ерреру, але за чотири хвилини після відновлення гри точний удар Гарсії вдруге вивів Уеску уперед, а на 82-й непорозуміння між голкіпером та захисником було покаране голом Окадзакі з центру поля в порожні ворота – 1:3. Втім, Гранада не здалася, створивши камбек – це Моліна і Санчес головою замкнули подачі з правого флангу на 88-й та 90-й хвилинах. 3:3! Цей рахунок став остаточним.

Бетіс завітав у гості до Осасуни. Памплонці розпочали активніше і вже на 14-й відкрили рахунок, але після перегляду VAR на предмет офсайду гол Будіміра було скасовано. Більше нічого цікавого у першому таймі не відбулось.

У другій половині зустрічі гості вирівняли гру, але забити ніяк не вдавалось. Гольова засуха продовжилась до 76-ї хвилини, коли Руйбаль Гарсія вийшов віч-на-віч із голкіпером та віддав на дальню стійку – Іглесіас замкнув у практично порожні ворота. Під завісу поєдинку Хоакін прострілив у карний майданчик, а Міранда в дотик пробив повз голкіпера. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Бетіса – 0:2.

Вільяреал у рідних стінах приймав Ельче. Перший тайм зустрічі був дуже нудним – жодної небезпечної атаки та жодного удару по воротах. Команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

Після перерви темп гри трохи пришвидшився, але не суттєво. Єдиний вартий уваги момент був аж на 89-й, коли Торрес в районі одинадцятиметрової позначки вистрибнув на зустріч навісній передачі та пробив головою – м'яч влучив у поперечину, а з добиванням впорався голкіпер. У підсумку – безгольова нічия.

Програму дня закривала зустріч між Алавесом і Сосьєдадом. "Королівський клуб" в разі перемоги повернув би одноосібне лідерство в Прімері, однак суперник у нього був непростий – всього тиждень тому колектив з містечка Віторія-Гастейс зняв скальп з мадридського Реала, а до того він грав внічию з Барселоною. Словом, легкої прогулянки ніхто не обіцяв.

Її й не сталося. У Алавеса взагалі мало що виходило, а на 62-й хвилині команда ще й залишилась у меншості – вочевидь, Батталья щось ляпнув перед вкиданням з ауту, адже ніякого контакту із суперником не було, але арбітр одразу дістав червону картку. Втім, Сосьєдад не міг прошити голкіпера господарів навіть у більшості, хоча майже всі удари йшли у площину, а Іманол Альгуасіл використав усі п'ять замін.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию. Реал Сосьєдад віддає лідерство у Ла Лізі мадридському Атлетіко, у якого тепер на один заліковий бал більше при двох матчах в запасі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ