УКР РУС

Атлетік на останній хвилині вирвав сенсаційну перемогу у Бетіса, Гранада розгромила Мальорку завдяки хет-трику Моліни

19 грудня 2021 Читать на русском

У неділю в рамках 18-го туру Ла Ліги відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 18-й тур

Гранада – Мальорка – 4:1

Голи: Моліна, 20, 61, 90+1, Пуертас, 90+7 – Родрігес, 24

Атлетік – Бетіс – 3:2

Голи: Вільямс, 2, 72, де Маркос, 89 – Хуанмі, 6, Фекір, 52

Хетафе – Осасуна – 1:0

Гол: Поведа, 90+3

Програму дня в Іспанії закривав поєдинок на стадіоні Нуево Лос Карменос, де Гранада приймала Мальорку. Господарі йшли в трьох очках від зони вильоту, тож додаткової мотивації "насридам" шукати не треба було – і вже на 20-й хвилині вони вийшли вперед. Голом відзначився Моліна, який отримав пас на лівий край штрафного й впевнено пробив у ближню дев'ятку. Втім, вже за чотири хвилини Анхель Родрігес відновив статус-кво, замкнувши подачу Кости на лінію воротарського – 1:1.

До перерви рахунок міг змінитись, однак Герман Санчес влучив у поперечку, а потужний постріл Родрігес парирував голкіпер андалусійців. Відпочивати команди відправились при 1:1, однак в середині другого тайму Гранада знову вирвалась уперед – і знову забив Моліна, якому пощастило з невдалим виносом захисника й ще менш вдалим ударом партнера (вийшла ідеальна скидка під удар Хорхе). 2:1! У компенсований час Моліна ще й хет-трик оформив, вистріливши з-за меж штрафного під ближню стійку. Крапку ж у протистоянні поставив Пуертас (він же асистував при третьому голі), який замкнув простріл Суареса. 4:1! Гранада громить Мальорку.

Атлетік шокував Бетіс вже на другій хвилині – Вільямс поцілив під праву стійку. VAR підтвердив правильність рішення арбітра і севільцям довелось починати з центра поля. Гостям знадобилось лише чотири хвилини аби відігратись – Хуанмі вдало зіграв на добиванні, відновивши статус-кво.

По перерві Фекір пострілом під поперечину вивів гостей вперед, але ще до середини тайму Вільямс оформив дубль і вирівняв становище команд. За хвилину до завершення основного часу баски дотисли севільців і відбрали у суперника нічию. Перемога принесла Атлетіку 24 очки і дев'яту сходинку турнірної таблиці, Бетіс з 33-ма пунктами залишився третім.

Найменш цікава зустріч була проведено у передмісті Мадрида, де Хетафе приймав Осасуну. Господарі в разі перемоги піднялись би із останньої позиції одразу на п'ятнадцяту сходинку, а памплонці могли б перервати 8-матчеву безвиграшну серію. Попри таку важливість поєдинку, в основний час голів забито не було.

Здавалося, що все завершиться "нулями", однак на третій компенсованій хвилині свіжий Поведа несподівано вивів Хетафе вперед – він замкнув подачу Суареса. 1:0! Часу відігратись у гостей вже не було. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу підопічних Кіке Санчес Флореса.

Барселона красивим камбеком перервала невдалу серію – дитячий садок Хаві показує дива і вчиться на помилках