УКР РУС

Головний тренер Косово Буньякі: Хотів би, щоб ми грали в Україні

8 жовтня 2016 Читать на русском

Головний тренер національної збірної Косово Альберт Буньякі відвідав передматчеву прес-конференцію і відповів на питання журналістів.

Про місце проведення матчу

Ми раді тут бути сьогодні, раді грати проти України. Насправді, хотів би, щоб ця гра проходила в Україні. Вона буде важкою для нас, але й такою буде для України. Ми всі дізналися за тиждень до гри, де буде поєдинок. Це буде інша гра, не така, як була з Хорватією. Це хороша команда, яка має досвід у фінальних етапах. Наша команда дуже молода, тому для нас більш важливим є Євро-2020. Ми спробуємо здивувати чимось Україну.

Про очікування від гри

Сподіваємося, що гра буде інтенсивна та більш закрита. Ще раз кажу, що хотів би, щоб ця гра була в Україні. Насправді було б краще, якби політика і спорт були порізно. Повторюся, що ми зможемо вас здивувати. З Україною буде важкий матч. Я вважаю, що вони добре зіграли проти Туреччини. В України є багато хороших гравців, ми аналізували їхні дії.

Про зміни в складі, порівняно з матчем проти збірної Хорватії

Чи будуть зміни у стартовому складі? Ми знали, що у нас буде дві важких гри. Ми завжди відкриті для змін, і готові дати шанс гравцям, які ще не грали за збірну, вийти на поле. Я ще думаю щодо стартового складу. Але зміни, якщо будуть, то це буде не пов’язано з грою проти Хорватії, бо хоч рахунок був 6:0, гра була доброю. Всі, хто були у тій грі, знають, що це не та гра, яка мала закінчитися з таким рахунком. У першому таймі ми мали 4 моменти, які не використали, та один пенальті, який не призначили на нашу користь.

Про антипатію до України через офіційну позицію щодо невизнання Косово

Це складно для нас, але це і складно для української команди. Ще тиждень тому не знали, де проходитиме гра. Члени родин не могли придбати квитки, щоб приїхати на гру. І мені не подобається політика, саме тому я футбольний тренер.

Про порівняння збірної України Шевченка з командою Фоменка на Євро-2016

Шевченко був дивовижним гравцем, і зараз, говорячи про нього як тренера, він має великий досвід, і до цього він був помічником головного тренера, тому він дуже добре знає цю команду. Не думаю, що якість гри України змінилася за такий короткий час, тому що вона була дуже високою, але з Шевченком команда має нові ідеї. Ми знаємо, що вони мають дуже хороші фланги.

Про силу збірної Косово

Звичайно, що місяць тому, коли ми грали з Фінляндією, ми показали хорошу гру і добрий результат. Місяць по тому ми зустрілися з Хорватією і зіграємо з Україною, які є командами з першої 20-ки рейтингу. Тому, можливо, зарано очікувати від нас так багато, тому що ми ще не дуже досвідчена команда. Як ви знаєте, наша головна ціль Євро-2020, а не ЧС-2018 у Росії. Але я впевнений, що ми здивуємо деяких наших опонентів, чи хоча б зробимо все можливе для цього.

Як збірна України прогулялась по Кракову напередодні матчу з Косово

Нагадаємо, матч 3-го туру відбору до ЧС-2018 Україна – Косово міг бути перенесений в Туреччину, але буде зіграний все-таки в Кракові. Після гри проти турків команда Шевченка 7 жовтня прибула до Польщі. Тим часом у Кракові збірна України зіткнулась з проблемами на митниці.

Все про Косово: кров за незалежність, гра в дипломатію і талант із "Барселони"