УКР РУС

Головні новини футболу 17 червня: друга перемога України на Євро і крок до плей-офф, Буффон повернувся в рідний клуб

18 червня 2021 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 17 червня.

Збірна України

"Синьо-жовті" здобули першу перемогу на Євро-2020 і другу на чемпіонатах Європи загалом. Україна обіграла Північну Македонію завдяки забитим м'ячам Андрія Ярмоленка та Романа Яремчука – відео голів і огляд матчу. Рахунок міг бути іншим, але Руслан Маліновський не зумів реалізувати пенальті. Георгій Бущан теж відбив 11-метровий, однак із добиванням вже не впорався.

"Футбол 24" зібрав реакцію соцмереж та македонських ЗМІ на тріумф "синьо-жовтих". Також ми оцінили дії команди Андрія Шевченка.

Євро-2020

В інших матчах четверга Нідерланди переграли Австрію та вийшли у 1/8 фіналу з першого місця групи С. Австрія опустилася на 3 сходинку квартету і повинна перемагати Україну в останньому турі, щоб фінішувати другою.

У групі В Бельгія обіграла Данію і теж кваліфікувалася у плей-офф, посівши першу позицію квартету. Данці теж зберігають шанси, проте для цього потрібно впевнено виграти у Росії. Загалом вже 3 команди вийшли у 1/8 фіналу – Італія, Бельгія і Нідерланди.

Крістіан Еріксен носитиме кардіостимулятор. Хавбек збірної Данії наважився на радикальне рішення після зупинки серця в поєдинку чемпіонату Європи проти Фінляндії.

Інші головні події

Серхіо Рамос попрощався з Реалом, якому віддав 16 років кар'єри. Інша легенда – Джанлуїджі Буффон – офіційно повернувся в Парму після 20-річної перерви.

Аталанта готова продати Віктора Коваленка, який переїхав у Серію А лише взимку. Українець не зумів вразити тренера і може змінити клуб.

Дженнаро Гаттузо покинув Фіорентину, яку очолив буквально 3 тижні тому. Новим місцем роботи тренера може стати Тоттенхем, який провалив перемовини з Паулу Фонсекою.