УКР РУС

"Головне – уникнути англійських клубів": Маркевич – про перспективи Динамо і Шахтаря в ЛЄ та слабкі місця обох команд

26 лютого 2021 Читать на русском

Глава Комітету національних збірних УАФ Mирон Mаркевич поділився враженнями від матчів-відповідей 1/16 фіналу Ліги Європи за участю українських грандів.

"У таких матчах видовищність – не головне, на першому плані результат. Тим не менше, до футболістів Шахтаря є претензії за той шапкозакидальний настрій, з яким вони вийшли на поле – "гірники" були впевнені, що путівка у наступний раунд у них вже в кишені. Хоча якби ізраїльтяни використали свої моменти наприкінці першого тайму, то інтрига могла б повернутися.

Динамо і Шахтар у вогні: Тайсона списувати зарано, Циганков провалює, але виправляється – ми в 1/8 фіналу!

Також переконаний, що підопічні Луїша Каштру чудово пам'ятали, що вже в неділю їх чекає важке протистояння в чемпіонаті УПЛ із Зорею і тому вирішили особливо не напружуватися і, головне, уникнути травм. На щастя, рівень суперника дозволив досягти бажаного, як-то кажуть, малою кров'ю.

Що стосується матчу Брюгге – Динамо, то, перш за все, необхідно віддати належне киянам за надійність в обороні. А коли немає проблем в тилу, то при такому розвитку подій обов'язково виникне хоча б один гольовий момент біля чужих воріт. Кияни таки дочекалися свого часу, однак змусили добряче понервувати своїх уболівальників. Мірча Луческу вгадав, довіривши місце в старті Родрігесу замість Де Пени, який непереконливо зіграв у першому матчі з Брюгге. Саме легіонер із Люксембургу був одним з найкращих на полі, взявши активну участь у результативній атаці. Вітаючи Динамо з виходом в 1/8 фіналу Ліги Європи, все ж, вважаю, що вони дуже потребують підсилення, перш за все, у нападі.

Як я розцінюю шанси Шахтаря і Динамо у наступному раунді? На мій погляд, ще вистачає команд, з якими можна не лише грати на рівних, але й перемагати. Маю на увазі Янг Бойз, Славію, Мольде, загребське Динамо. Головне – уникнути рандеву з англійськими клубами, в першу чергу, з Манчестер Юнайтед", – сказав Маркевич у коментарі виданню Mеta Ratings.

Динамо – сновида та боягуз, але влаштувало вечір, чорніший за смолу. Бельгійські ЗМІ клянуть долю та переживають дежавю