УКР РУС

Гол Твенте було скасовано через другий м'яч на полі – у Нідерландах хочуть переглянути правила

18 квітня 2023 Читать на русском

Незабаром навмисний зрив атаки суперника за допомогою вкидання на поле другого м'яча буде ігноруватися нідерландськими суддями.

Матч 29 туру Ередивізі між Утрехтом і Твенте (1:0) вийшов скандальним. Вболівальники господарів зірвали дві атаки Твенте, викидаючи на поле другий м'яч. Гол гостей був скасований саме з цієї причини – згідно з правилами, другий м'яч на полі вважається стороннім предметом, і в цьому випадку арбітр зобов'язаний зупинити гру.

У Нідерландах швидка приїхала забрати гравця прямо з клубного автобуса – він знепритомнів

Після того, як у півфіналі Кубка Нідерландів одному з гравців Аякса розбили голову запальничкою, Футбольна федерація Нідерландів (KNVB) посилила заходи щодо забезпечення безпеки гравців – феєрверки, стакани з пивом і запальнички почали вважати предметами, яким не місце на полі, і які можуть поставити під загрозу безпеку гравців. Однак навмисний зрив гри за допомогою другого м'яча карає не винуватця, а жертву.

Як інформує Algemeen Dagblad, KNVB вирішила переглянути це питання після інциденту в матчі Утрехт – Твенте. "На відміну від цих об'єктів, м'яч є частиною гри. Ми обговоримо це питання", – пообіцяв один із представників футбольної Федерації.

Аякс пережив "кривавий" матч і вийшов до фіналу Кубка Нідерландів – вболівальники розбили зірці гостей голову