УКР РУС

Глік непомітно ущипнув Вокера, спровокувавши расистський скандал – ФІФА вже втрутилась

9 вересня 2021 Читать на русском

Пристрасті після поєдинку 6-го туру кваліфікації на ЧС-2022 за участі Польщі й Англії (1:1) не вщухають. Довелось залучати навіть ФІФА.

Після свистка на перерву між гравцями команд стався конфілкт, під час якого Каміль Глік вщипнув Кайла Вокера. Менеджер збірної Англії у перерві заявив резервному судді, що оборонець "Трьох левів" став жертвою расизму, інформує Sky Sports.

Скандальний матч між Польщею та Англією отримав продовження – британці брехливо звинуватили суперника у расизмі

У збірній Польщі усі звинувачення у бік Гліка категорично заперечують. "Представники Футбольної асоціації Англії сказали, що була використана расистська фраза, але Глік запевняє, що це – абсолютна брехня. Я знаю гравців, вони не робили цього і не робили б", – заявив менеджер поляків Якуб Квятковскі.

Наставник англійців Гарет Саутгейт на післяматчевій прес-конференції теж згадав про цей епізод: "Був підготовлений звіт, нам треба дізнатись більше про те, що сталось. Зараз ми збираємо докази, а тому немає змісту будувати будь-які припущення. Ми намагаємось з'ясувати, що саме сталось. Коли дізнаємось, розповімо про це усім".

Варто зауважити, що за інцидент вже взялась ФІФА, розпочавши розслідування. Наразі планується аналіз усіх звітів поєдинку.

Польща врятувала нічию з Англією: піжони знову лежать, відставання "Кадри" від України і крутість Лєвандовскі