УКР РУС

Борусія М у меншості поступилась Майнцу, зазнавши першої поразки в сезоні, Герта у непростому матчі здолала Аугсбург

4 вересня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 5-й тур Бундесліги завершували два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 5-й тур

Аугсбург – Герта – 0:2

Голи: Люкебакіо, 57, Ріхтер, 90+3

Борусія М – Майнц – 0:1

Гол: Каріколь, 55

Вилучення: Ітакура, 53 (Борусія, червона картка)

РБ Лейпциг перед матчем з Шахтарем безвольно поступився Айнтрахту – травма лідера, безликий Вернер і ребус для Тедеску

У першому матчі дня Аугсбург приймав Герту. Обидві команди жахливо розпочали сезон, маючи у пасиві по три поразки. Очна дуель аутсайдерів могла принести комусь довгоочікувану перемогу.

Перший по-справжньому небезпечний момент виник лише в середині першого тайму. Груесо втік на побачення з Крістенсеном, але Уремовіч встиг його наздогнати і грубо завалив перед самим штрафним. Арбітр відверто пошкодував хорватського захисника, показавши йому лише "гірчичник". За мить він ледь не дозволив Беріші забити з гострого кута. Тринькав Мергім моменти і сам, влучивши в одному з епізоді у стійку.

По перерві берлінці додали різноманітності в атаці і вийшли вперед: Платтенхард вирізав божевільний навіс з лівого флангу у штрафний прямісінько на голову Люкебакіо і бельгієць махнув нею у правильний бік. "Стара дама" була ближчою до того аби забити вдруге – у баварців мало що виходило. Зрештою на третій доданій берлінці розкатали захист суперника і подвоїли. Як наслідок, Сандро Шварц здобув свою першу перемогу після повернення у Бундеслігу – Герта з 4 пунктами піднялась на 13 сходинку, Аугсбург з 3 пунктами опустився на п'ятнадцяте місце.

У ще одному матчі менхенгладбаська Борусія зазнала першої поразки в сезоні від Майнца. Перший тайм минув без голів за незначної переваги господарів. По перерві "жеребці" залишились у меншості – Ітакура отримав червону картку за небезпечну гру у власному штрафному. Каріколь за дві хвилини реалізував чисельну перевагу, закрутивши зі стандарту м'яч над стінкою у дев'ятку. Штіндль наприкінці матчу зумів зрівняти, однак арбітр зафіксував положення поза грою і гол скасував.

Баварія знову втратила очки і опустилася на 3 місце, чергові фіаско Байєра і Бохума, у Бундеслізі сенсаційний лідер