УКР РУС

Борусія М здолала Айнтрахт, Герта розгромила Хоффенхайм, РБ Лейпциг врятувався від Фрайбурга: 26 тур Бундесліги, субота

16 травня 2020 Читать на русском

У суботу, в рамках 26-го туру чемпіонату Німеччини, відбулось кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини, 26-й тур

РБ Лейпциг – Фрайбург – 1:1

Голи: Поульсен, 77 – Гульде, 34

Хоффенхайм – Герта – 0:3

Голи: Акпогума, 59 (аг.), Ібішевіч, 60, Кунья, 74

Фортуна – Падерборн – 0:0

Айнтрахт – Борусія М. – 1:3

Голи: Сілва, 81 – Плеа, 1, Тюрам, 7, Бенсебаїні, 73 (пен.)

Баварія розкішна, але титул їй не гарантований, конкурент має козирі. Детальний гайд по Бундеслізі – головній лізі світу

Довгоочікуване повернення Бундесліги стартувало в суботу одразу кількома поєдинками. В одному з них зустрічались Фортуна і Падерборн. Аутсайдери турнірної таблиці так не виявили сильнішого – матч пройшов за рівної гри і закінчився безгольовою нічиєю.

Один з лідерів чемпіонату РБ Лейпциг ледве звів унічию поєдинок з Фрайбургом. "Бики" доволі несподівано пропустили ще у першому таймі: після подачі з кутового Вінченцо Гріфо м'яч влучив у ногу його одноклубнику Мануелю Гульде і зрикошетив у ворота господарів. За хвилину до перерви Крістіан Гюнтер втратив чудовий шанс подвоїти перевагу своєї команди, коли м'яч після його удару просвистів повз праву стійку.

По перерві розкішні моменти зрівняти рахунок змарнували Лукман, Кампль і Вернер. Зрештою, на 77-й хвилині Юсуфу Поульсену вдалося замкнути навіс Кевіна Кампля і відновити статус-кво. На третій доданій хвилині Фрайбург скористався стандартом і зусиллями Робіна Коха забив, але арбітр зафіксував положення поза грою і матч так і закінчився 1:1.

Хоффенхайм і Герта провели доволі рівний перший тайм, який так і не приніс голів. По перерві берлінці протягом двох хвилин забили двічі: спочатку, намагаючись заблокувати потужний удар суперника, Кевін Акпогума невдало підставив ногу і спрямував м'яч у власні ворота. А згодом Ведад Ібішевіч головою в дотик переправив сферу у сітку, після розкішної передачі Максімілана Міттельштадта з лівого флангу у центр штрафного майданчика. Масну крапку у матчі поставив Матеус Кунья, який, поборовшись на лівому фланзі, зумів протягнути м'яч у штрафний майданчик суперника і прошити голкіпера з гострого кута.

Вже на першій хвилині Алассан Плеа шокував Айнтрахт, вивівши менхенгладбаську Борусію вперед. Згодом Рамі Бенсебаїні накрутив захисника на лівому фланзі і, прокинувши йому поміж ніг, знайшов передачею у воротарському майданчику Маркуса Тюрама, якому залишалось лише підставити ногу. Кілька непоганих спроб відігратись втратив японський хавбек господарів Даїчі Камада і перший тайм так і завершився 0:2.

В середині другої сорокап'ятихвилинки Еван Н'Діка порушив правила у власному штрафному і арбітр призначив пенальті. Постріл з одинадцяти метрів впевнено реалізував Бенсебаїні – Кевін Трапп вгадав напрямок удару і навіть зачепив круглого, однак удар виявився занадто сильним. За десять хвилин до закінчення основного часу Андре Сілва запалив вогник надії у серцях вболівальників франкфуртської команди, скоротивши рахунок після передачі Себастіана Роде. Під кінець зустрічі Йонас Хофман мав робити рахунок розгромним, але, пробиваючи у порожні ворота, забарився, і Мартін Хінтереггер встиг підставити ногу і вибити м'яч.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ