УКР РУС

Фрайбург розтрощив Борусію М і повернувся у топ-4 Бундесліги, Герта оформила камбек у матчі зі Штутгартом

5 грудня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 14-й тур Бундесліги закривали два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 14-й тур

Штутгарт – Герта – 2:2

Голи: Мармуш, 15, Фьорстер, 19 – Йоветіч, 40, 76

Борусія М – Фрайбург – 0:6

Голи: Еггештайн,2, Шаде, 5, Лінхарт, 13, Хьофлєр, 19, Хьолер, 24, Шлоттербек, 37

Байєр з покером Шика розтрощив Гройтер Фюрт, Майнц розгромив Вольфсбург, Айнтрахт поступився Хоффенхайму

У першому матчі дня зійшлись сусіди по турнірній таблиці – Штутгарт і Герта. Господарі у перші двадцять хвилин двічі вразили ворота суперника. Спершу Мармуш втік у стрімку контратаку і зумів переграти Шволова, а згодом Фьорстер поцілив у правий кут. Берлінці огризнулись в середині тайму – Бельфоділ з лівого флангу змістився у штрафний майданчик, підробив собі м'яч під праву ногу в оточенні захисників і закрутив сферу по неймовірній траекторії повз голкіпера. Триклятий VAR через офсайд відібрав в Ісхака перший гол у Бундеслізі з 2019 року.

Під кінець тайму "Стара дама" таки забила: Йоветіч з лінії штрафного запустив парашут за спину Мюллєру. В середині другої сорокап'ятихвилинки хорват цілив у дев'ятку – Мюлер у стрибку врятував. Та за дві хвилини Стеван таки продавив оборону Штутгарта: божестванний пас п'ятою від Бельфоділа заслуговує окремої згадки. Бойова нічия!

Три поразки в останніх трьох матчах змушували Фрайбург до радикальних змін. Під гарячу руку підопічним Крістіана Штрайха потрапила менхенгладбаська Борусія. Гості розпочали побиття суперника вже з другої хвилини і до перерви набили у ворота бідолашного Яна Зоммера шість сухих м'ячів.

Після відпочинку Фрайбург віддав ініціативу супернику і засушив гру – команди не спромоглись бодай на один удар на двох у площину воріт. Перемога підняла Фрайбург у зону Ліги чемпіонів, а Борусія продовжує падіння – менхенгладбахці вже тринадцяті.

Баварія перестріляла Дортмунд і закріпила лідерство – потужний Холанд, помилки Хуммельса та суддівський скандал